Advert

Başkanlar vekillerle diyaloğa girdi

Başbakanç™ın kısa süre önce Kürt sorununa ilişkin umut veren açıklamalarının oluşturduğu atmosferle ,müzakerelerin başlatılması ve beraberinde kritik bir sürece giren cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılmasını sağlayacak girişimlerde bulunulması

Başkanlar vekillerle diyaloğa girdi
Bu içerik 3424 kez okundu.

12 Eylül 2012 tarihinden bu yana cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi ve Diyarbakır’da yaşanan olayların ardından Ankara ile temasa geçen başkanlar başta hükümet olmak üzere herkesten duyarlılık istediler.

Günlerdir bir çok cezaevinde başlayan açlık grevlerinin, insan yaşamını ciddi bir şekilde tehdit eden boyuta ulaştığını belirten başkanlar  hükümete seslenerek “ Yeni ölümlerin olmaması için yapılan çağrılara ve cezaevlerinde yükselen çığlıklara ses verilmelidir. Yitirilecek her bir can insanlığımızdan bir şeylerin yitip gitmesi anlamına gelecek” dedi.

-HERKES FEDAKARLIK YAPMALIDIR-

Görüşmenin ardından açıklama yapan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl sorunların çözümü için bütün diyaloglar hazır olduklarını belirterek’’Bu gün AK Parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Milletvekilleri ile görüştük. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ‘li Bölge Milletvekiller ile de görüşeceğiz. Artık şiddetin, çatışmaların olmamasını istiyoruz. Herkes üzerine düşen tüm fedakarlıkları yapmalıdır.’’ şeklinde konuştu.

-BÖLGE MiLLETVEKiLLERi BiR ARAYA GETiRECEĞiZ-

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu ise Doğu ve Güneydoğuda’ki AK Parti ve BDP’li Milletvekilleri bir araya getirmek istediklerini belirterek ‘’Tüm bölge Milletvekilleri Kürt sorununun çözümü noktasında Mecliste bütün siyası kaygılarını bir kenara bırakıp kendi Parti politikaları dışında,bu kanın durmasında hepsi sorumluluk taşımaktadır. Bölge Milletvekilleri bölge halkının iradesini temsil etmektedirler.Bu iradeyi de siyası beklentilerinin dışında kurt sorunun çözümü için ve bu kanın durması için kullanmaları gerektiği düşüncesiyle Diyarbakır iş dünyası olarak bu iki partinin milletvekillerini bir araya getirme kararı almış bulunmaktayız. AK Parti Doğu ve Güneydoğu Bölge Milletvekilleriyle görüştük önümüzdeki günlerde de BDP Milletvekilleriyle bir araya geleceğiz.Daha sonra her iki partinin vekilleriyle iş camiası olarak bir araya gelip kendilerinden beklentilerimizi ve çözüm önerilerimizi sunacağız’’şeklinde konuştu.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine