Advert

Erganiç™de Hayat Durdu

PKK ve KCKç™lı tutukluların 12 Eylülç™den bu yana sürdürdüğü açlık grevlerine destek amacıyla BDPç™nin taleplerin yerine getirilmesi için hazırladığı 30 Ekim Salı gününü ç˜topyekün direnişç™ çağrısı kapsamında bölge genelinde olduğu gibi Erganiç™de de yaş

Erganiç™de Hayat Durdu
Bu içerik 3469 kez okundu.

 

Esnaf kepenk açmazken, şehir içi ve şehirlerarası hizmet veren yolcu taşıma araçları da kontak kapattı. Araçların kontak kapatmasıyla birlikte birçok öğrenci servis olmadığından okullarına gidemezken, çalışanların bir kısmı da işlerine şehir dışında bulunan işlerine gidemediler.

POLiS iZiN VERMEDi

BDP ilçe binasına önünde toplanarak harekete geçen partili gurup, Ak Parti ilçe binası önüne kadar yürüyüp buraya siyah çelenk bırakmak istedi. Dörtyol’da barikat kuran polis, kalabalığın geçişine izin vermedi. Parti yöneticilerinin emniyet yetkilileriyle görüşmesi sonuç vermeyince partili gurup Dörtyol üzerinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

3 GÜNLÜK AÇLIK GREVi BAŞLADI

            ilçe Dörtyol civarında polis ile göstericiler arasında yaşanan kısa süreli arbede sonrasında parti binasına geri dönen partili gurup burada 3 günlük açlık grevine başladılar. Aralarında BDP ilçe Başkanı Mehmet Yergin, Belediye Başkanı Fesih Yalçın, parti ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 56 kişi 3 günlük açlık grevi başlattı. Açlık grevine başlayan onlarca partili, 50 günü aşkın bir süredir açlık grevi yapan PKK ve KCK’lı tutukluların taleplerinin biran önce kabul edilmesini ve imralı’daki tecridin kaldırılmasını istediler. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine