Advert

PANDEMİ KOŞULLARINDA OKULLARDA YAŞANAN SIKINTILAR

PANDEMİ KOŞULLARINDA OKULLARDA YAŞANAN SIKINTILAR
Bu içerik 8024 kez okundu.

Eğitimsen Diyarbakır 3 Nolu Şube Eş başkanı Abdulcebbar Tekin,   ​Bir aya yakındır okullar eğitim öğretime başlamasına rağmen hiçbir hazırlık olmadan eğitim öğretim süreci sorunlarla devam ettiğini söyledi. 
 Eğitimsen Diyarbakır 3 Nolu Şubesinden yazılı basın açıklaması. Eğitimsen Diyarbakır 3 Nolu Şube Eş başkanı Abdulcebbar Tekin, Pandemi koşullarında okullar da öncelikli olarak yardımcı personel ihtiyacının derhal karşılanması gerekir. Birçok okulda ya hiç kadrolu yardımcı personel yok ya da bazı okullarda bir iki kişiyi geçmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki bu eksikliği geçmiş senelerde hep İŞKUR üzerinden bu ihtiyacını karşılıyordu. Bu sene de Bakanlık bu ihtiyacı İŞKUR üzerinden karşılanmasını beklerken bir aya yakındır daha yeni İŞKUR görevlendirmeleri yapılmış ve yapılan bu görevlendirmeler de beklentilerin çok altında kaldığını söyledi. 
Ergani ilçemizde bütün kurumlara buna okullar da dahil olmak üzere toplamda 15 İŞKUR personelinin görevlendirmesi yapıldığını belirten Tekin,  Okulların temizlik personeli ihtiyacını karşılamaktan uzak bir nevi okullar kendi kaderlerine terk edilmiş duruma bırakılmıştır. Okullar sürmekte olan pandemi koşullarıyla beraber şuan Yardımcı hizmetli personeli olmamasından dolayı hem öğretmenler hem de öğrencilerimiz açısından ciddi olarak sağlık riski taşımaktadır. Bu sıkıntılardan dolayı birçok okul idaresi temizlik elemanı almak için velilerden ya para toplama yollarına başvurmakta ya da kara kara düşünmektedir okullarda velilerden para toplanması öğretmenleri, velileri ve idarecileri karşı karşıya getirmekle beraber aynı zamanda okullarda çalışma barışını da zedelemektedir. Ayrıca bağış adı altında zorunlu olarak para toplanması Anayasada yer alan Eğitimin parasız olması ilkesine aykırı ve suçtur. 
EĞİTİMSEN olarak başından beri hep söylediğimiz gibi öncelikli talebimiz Milli Eğitim Bakanlığından derhal ve acil olarak pandemi koşullarında daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için acil olarak eğitime ek bütçenin ayrılması, ihtiyaç kadar öğretmen ataması ve yardımcı hizmetli personel atamalarının yapılmasını bekliyoruz aksi durumda bizi okullarda başta sağlık olmak üzere birçok sorun beklemektedir. Bu koşullarda sağlıklı bir eğitim öğretimin yapılması imkânın olmadığını bir daha belirtir ve yetkilileri sorumlu olmaya davet ediyoruz denildi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı