Advert

Ergani yeni Adliye binasına kavuşuyor!

Ergani yeni Adliye binasına kavuşuyor!
Bu içerik 3083 kez okundu.

2013 yılından bu yana Adalet Bakanlığınca satın alınarak Yenişehir semtinde 2 katlı binada hizmet verilen Ergani Adliyesi, en kısa sürede  hizmet binasına taşınacak. 
Yeni hizmet binası müjdesini veren Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, fiziki şartlar nedeniyle yeterli düzeyde hizmet veremeyen mevcut Adliye binasının, girişimleri neticesinde yeni hizmet binasına taşınacağını belirterek, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi konumunda bulunan Ergani’ye yakışır nitelikte yeni bir adliye binası kazandırdıklarını söyledi.
FİZİKİ YETERSİZLİK SONA ERECEK
9 Hakim, 8 savcı 1 Başsavcı olmak üzere  toplam 71 personel ile yaklaşık 5 bin dosyanın işlem gördüğü ilçe adliyesinde yıllardır fiziki yetersizlik nedeniyle personel adeta iç içe çalışırken davalar da zor şartlar altında görülüyordu. Ergani Adliyesinin yeni hizmet binasına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, yaklaşık 8 yıldan bu yana Yenişehir semntinde hizmet veren adliye binasının gerek fiziki şartlarının yetersizliği, gerekse dava çokluğundan kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi ve çalışmaların daha etkin ve verimli birçimde yürütülmesi için çalışma başlattıklarını belirterek bu çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığını müjdeledi. 
Ergani ilçesinde göreve başladığı günden bu yana mevcut adliye binasının fiziksel sorunlarının çözümüne yönelik yoğun bir çalışma sarfeden Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, yürütülen çalışmalarda sona doğru geldiklerini ifade ederek, “Mevcut koşullarımız nedeniyle dava yoğunluğu ve personel eksikliğinin yanı sıra hizmet binamızın da fiziki koşullarının yetersizliğinden kaynaklı yaşanan sorunları çözüme kavuşturmayı öncelik edindik. Vatandaşlarımızın da en büyük derdi, davaların dar alanda iç içe görülmesiydi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen gerek hakim ve savcı arkadaşlarımız gerekse diğer personel arkadaşlarımız hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için ellerinden gelen gayreti sarfetmekteydiler. Devlet hastanesi civarında bulunan kamuya ait bir binanın Adalet Bakanlığımıza devrediğini biliyorduk. Bu yeni bina bizim için bir şanstı. Çünkü yeni bir arazinin tahsis edilmesi ve yeni bir binanın sıfırdan yapılması devletimize büyük bir maddi külfet doğuracaktı. Adalet Bakanlığımızla irtibada geçerek  2 bin 500 metre kare alanda yeni adliye binasının fiziki şartları oluşturmak amacıyla tadilat çalışmaları başlattık. Yeni adliye binamız 7 katlı olup, En kısa süre de tamamlanması planlanan  yeni hizmet binamıza bu sene sonunda taşınarak halkımıza daha geniş, daha iyi ve daha özverili hizmetler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Alpdündar, "Yeni adliye binamız 7 katlı olup, en kısa süre de tamamlanması planlanan yeni hizmet binamıza bu sene sonunda taşınarak halkımıza daha geniş ve iyi ortamda, özverili hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Yeni adliye binasının yapımında başta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yeni adliye binasına taşınmasının ardından adliye bünyesine yeni personeller ve yeni mahkemeler takviye edilecek." dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak