Advert

Taziye evleri kapanma için karar bekliyor

Taziye evleri kapanma için karar bekliyor
Bu içerik 3187 kez okundu.

Diyarbakır’da bulunan 90’a yakın irili ufaklı taziye evi, pandemi döneminde adeta bulaş alanına dönüştü. Silvanlılar Derneği Başkanı Mehmet Çeliker, “Covid artacaksa, taziye evlerinin kapatılmasını istiyoruz” dedi.

Diyarbakır’da 12’si büyük olmak üzere, camilerin alt katlarında, bazı binaların zemin katlarında toplamda 90 adet taziye evi bulunuyor.  Sadece bölge illerinde bulunan “taziye evleri” Kovid’den önce kültürel bir gelenek gibi haberlere konu olsa da pandemiden sonra durum değişti. Vefatlardan sonra günde yüzlerce kişinin “başsağlığı” için uğradığı taziye evleri adeta bulaş merkezleri haline dönüştü.

Yemek ikramı kaldırıldı

Pandemiden önce nde, ziyaretçilere 3 gün yemek, çay ve içecek ikramı yapılıyordu. Ancak pandemiden sonra, “taziye evi yöneticilerinin” aldığı kararla yiyecek ikramı kaldırıldı. Su, plastik kapalı kaplarda, çay ise kağıt bardaklarda ikram ediliyor. Bütün önlemlere rağmen, taziye evlerindeki sirkülasyon azalmadı. Bu da Diyarbakır’ın “yüksek riskli iller” arasındaki yerininin değişmemesine neden oldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak