Advert

KARANLIĞA TERK EDiLDi!

Binlerce yıllık heybetiyle sırtını dayadığı Erganiç™nin simgesi haline gelen Makam Dağı aylardır karanlığa terkedilmiş durumda!

KARANLIĞA TERK EDiLDi!
Bu içerik 4320 kez okundu.

 

Önceki yıl Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje ile ışıklandırılarak estetik bir görünüme kavuşan Makam Dağı’nın ışıkları ilgisizlikten dolayı aylardır yanmıyor. Daha önce birkaç kez hırsızların direklerdeki kabloları çalması nedeniyle yaşanan sıkıntı, daha sonra ise direklerin bir kısmının devrilmesiyle devam etti. Son aylarda il Valisi Mustafa Toprak’ın Ergani temasları çerçevesinde ziyaret ettiği Makam Dağında, ışıklandırmanın tesis edilerek ilçenin manevi simgesi olan Makam Dağının yeniden eski ahengine kavuşması için verdiği talimata rağmen, şuana dek herhangi bir gelişme sağlanamadı.

TÜRBEDE DE DURUM FARKSIZ

Gerek birçok yayın organında gündeme gelmesi, gerekse Vali Mustafa Toprak’ın konuyla ilgili bizzat talimat vermesine rağmen bir türlü çözülemeyen Makam Dağındaki lavabo atığı ve su sorununda da üzerinden aylar geçmesine rağmen şuana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Vatandaşlar, ilçenin manevi simgesi durumunda bulunan Makam Dağının ışıklandırılmasının kış gelmeden yaptırılarak yeniden eski ahengine ve ihtişamına kavuşturulmasını ve türbedeki su ve lavabo sorununun biran önce çözülmesini istediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?