Advert

ERGANİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN, ERGANİ ÇİFTÇİSİNE BÜYÜK HİZMET!

ERGANİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN, ERGANİ ÇİFTÇİSİNE BÜYÜK HİZMET!
Bu içerik 2138 kez okundu.

GAP Bölge İdaresi Başkanlığının desteği ile GAPUTAEM tarafından hazırlanan Genç, Atik, Pratik (GAP) Sürü Yöneticisi projesi kapsamında koyunlar, özel hazırlanan mobil bir makineyle dezenfekte ediliyor.

Bu kapsamda Ergani Süt Üreticileri Birliğine teslim edilen Mobil Koyun banyoluğu ile Ergani ilçesindeki mobil banyo ile bir saatten bin baş koyun 2 saatte banyo yaptırıldı.  Böylelikle, GAPUTAEM Araştırma proje teknik personeli gözetimde yapılan ilk banyo uygulaması başarıyla sonuçlandırıldı.

Ergani Süt Üreticileri Birlik Başkanı Necmi Özcan, Mobil banyo ile iki saatte yaklaşık bin koyunu yıkadıklarına işaret ederek, “Hayvanların yılda 2 kez ilaçlı suyla yıkanarak hastalıklardan korunmasını amaçlıyoruz. Çiftçilerimiz daha önce geleneksel yöntemlerle koyunlarını yıkıyordu. Ama büyük emek ve çaba gerektirirken, istenilen verim de alınamıyordu. Bugün Ergani’deki bir köyün talebi doğrultusunda koyunları yıkamaya başladık ve iki saatte bin koyun yıkadık. Bu çalışmamızla koyunların dış parazit ve hastalıklara maruz kalmasını engellemeyi amaçlıyoruz. Bu şekilde kayıpların azaltılarak, verimliliğin artırılacağına inanıyoruz. Bu uygulama ile Bölgemizi etkisi altına alan kuraklık nedeniyle yaşanan su kayıplarının da önüne geçerek, tasarruf sağlayacağız” dedi. “

“SEYYAR KOYUN BANYOLUĞU SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

En kısa sürede Seyyar Koyun banyoluğu sayısını artırmak istediklerinin altını çizen Süt Üreticileri Birlik Başkanı Özcan, “Uygulama ilçemizdeki besicileri oldukça şaşırtmış ve memnun etmiştir. Banyoluk sayısının artırarak, daha fazla yetiştiriciye ulaşacağız. Biz yetiştiriciye hizmet için çalışıyoruz. Hizmetimiz ücretsiz olacak. Yetiştiricimiz velinimetimizdir, onlarla varız Allah biz muvaffak etsin” ifadelerini kullardı.

BESİCİLER ÖNCE ŞAŞIRDI, SONRA TEŞEKKÜR ETTİ

Yetiştiriciler, bir hafta da ancak bitirilebilen ve ücretsiz olan bu uygulamanın 2 saate bitmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Seyyar Koyun banyoluğu fazlasıyla şaşırttı. Böyle bir hizmetin kullanımımıza sunulması bizi fazlası ile memnun etti. Emeği geçen Ergani Süt Üreticileri Birliği yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Üretilen makine sayesinde çiftçinin işlerinin kolaylaştığını vurgulayan yetiştiriciler, “Hayvanlar bu sayede daha sağlıklı bir şekilde dezenfekte ediliyor. Bu tür teknolojik gelişmeler çiftçilerin işlerine daha çok sarılmasına ve yeni üreticilerin oluşmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Yetiştiriciler, önceden koyunlarını yıkamak için büyük çaba harcadıklarını anlatarak, “Koyunları yıkamak için derelere ve göletlere götürmek zorunda kalıyorduk. Koyunlar yeterince temizlenemiyordu. Bu sistemle işlerimiz çok kolaylaştı.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı