Advert

Diyarbakır’da yürüyüş gerginliği!

DTK, TJA, DBP ve HDP’nin çağrısıyla açlık grevleri ile HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırı ve bir partilinin öldürülmesi olayına dikkat çekmek amacıyla Ofis Sanat Sokağı’nda yapılması planlanan basın açıklamasına izin verilmedi.

Diyarbakır’da yürüyüş gerginliği!
Bu içerik 4325 kez okundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) bölge milletvekilleri ile kentteki bazı sivil toplum örgütü, açlık grevlerine ve İzmir HDP İl Binasına yapılan saldırı ve bir partilinin öldürülmesi olayına  dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi.

 

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen HDP’li eşbaşkanlar ve milletvekillerine, açıklama izni verilmezken, Sanat Sokağı’na çıkan Şair Sırrı Hanım ve Cami sokakları bariyerlerle kapatıldı. Sanat Sokağı çevresinde ise emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Yürüyüşe izin verilmedi

Bunun üzerine DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP bölge milletvekilleri Pero Dündar, Remziye Tosun, Dersim Dağ, Hişyar Özsoy, Ayşe Acar Başaran ve İmam Taşçıer ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Sanat Sokağı’nda yürüyüşe geçti. Grup Gevran Caddesi’ne “Direne direne kazanacağız”, “HDP halktır halk burada” sloganlarıyla yürüyüş yapmak istedi.  Emniyet güçleri, gruba önünü keserek yürüyüş yapmalarına izin vermedi. Grubun Ofis Sanat Sokağı çevresindeki protestosu eylemi yaparken, zaman zaman kitle ile emniyet güçleri arasında arbedeler yaşandı.

Grubun Ofis Sanat Sokağı çevresindeki bekleyişi sürüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı