Advert

Dilek Kaya’yı öldüren astsubay, tahliyesini istedi

Dilek Kaya’yı öldüren astsubay, tahliyesini istedi
Bu içerik 4586 kez okundu.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı TOKİ konutlarında, 22 Mart 2020’de Dilek Kaya’yı öldüren astsubay Yusuf Çalışkan’ın 2’nci duruşması Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Kaya’nın ablası Songül Kaya, avukatları Zülal Erdoğan, Zelal Erdenci, Şeyma Onur ve yetki belgesi ile avukat Sedef Akaydın ve Berfin Ozan, sanık Yusuf Çalışkan ve Recep Akdağ hazır bulunurken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili de katıldı.İlk olarak tanıkların dinlenmesiyle başlanılan duruşmanın devamında iddia makamı, eksikliklerin giderilmesini, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu nedeniyle tutukluluk halinin devamını talep etti.
Sanık kasıtlı olmadığını savundu
Sanık Yusuf Çalışkan, aleyhe olan beyanları kabul etmediğini, Kaya’nın kollarında darp izlerinin çıktığından haberi olmadığını söyledi. Akıl sağlığı probleminin olmadığını belirten sanık olay sonrasında şok geçirdiğini ve kendi kafasına ateş ettiğini, bundan kaynaklı 155’i arayamadığını savundu. Sanık, kasıtlı bir hareketi olmadığını ifade ederek tahliyesini istedi. Sanık avukatı Recep Akdağ ise olay zamanında tutulan tutanaktaki beyanlarını ve tanık beyanlarını kabul etmediklerini belirtti. Akdağ, iddia makamının mütalaasına iştirak etmediklerini, müvekkilinin kasten öldürmediğini savunarak tahliyesini istedi.
Mahkeme kuvvetli suç şühesi gördü
Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından sanığın kuvvetli suç şüphesinin olduğunu, adli tedbir kontrollerinin yetersiz kalacağını, sanığın avukatının istediği HTS kayıtlarının davaya bir yenilik katmayacağına karar verdi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 20 Ekim tarihine erteledi. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı