Advert

Afganlı mülteci dürüm için canından oldu!

Afganlı mülteci dürüm için canından oldu!
Bu içerik 3039 kez okundu.

Diyarbakır’da, hayırsever bir vatandaşın dağıttığı ekmek arası tavuk dürümü alabilmek için yolun karşısına geçmek isteyen Afganlı mülteciye araç çarptı. Ağır yaralanan mülteci hastanede yaşamını yitirdi.

Afganistan ve Pakistanlı mülteciler, ülkelerinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle ülkelerinden kaçıyor. Mülteciler, insan kaçakçıları ile anlaşarak 300 ile 700 dolar arasında değişen ücretler karşılığında Türkiye’ye getiriliyor. Avrupa’ya gitme hayali ile ülkelerinden ayrılan, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yüzlerce mülteci grubunun bu hayali, günlerce yapılan yaya yolculuk sonrası Diyarbakır’da son buldu. Paraları biten ve otobüslerin de almadığı grup, Diyarbakır-Şanlıurfa yolundaki Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne sığındı. Yaşam alanları otogar bahçesi olan mültecilerin yemek ihtiyacı, Kızılay ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor.

Bir dürüm alabilmek için hayatını kaybetti

Diyarbakırlı hayırsever bir vatandaş, fırsat buldukça otogar önünde bekleyen vatandaşlara ücretsiz yemek dağıtıyor. Hayırsever vatandaş, bugün de yüzlerce kişi için ekmek arası tavuk dürüm yaptırdı. Otogar karşısında gelen pikabı gören mülteciler dürüm paketini almak için toplandı. Dağıtılan dürümü almak için caddenin karşısına geçmek isteyen Afgan asıllı mülteciye araç çarptı. Mülteciye ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Mülteci gelen ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Mültecinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yetkililer çözüm bulsun

Çevredeki vatandaşlar, benzer kazaların sürekli yaşandığını belirterek, “Kızılay’a ve hayırseverler yemeği burada dağıtmasın. Çünkü gelişi güzel dağıtıldığı için çocuklar yemeği önce alabilmek için koşuşturuyor. Dikkatsizlik sonucu araç çarpıyor. Yetkililer bu duruma çözüm bulsun. Umarım bu son kaza olur” şeklinde konuştu.

20 gün önce benzer kaza yaşandı

öten yandan 20 gün önce Otogar önünde benzer bir kazanın daha yaşandığı öğrenildi. Yemek dağıtımı sırasında yolun karşısına geçmek isteyen bir mülteciye araç çarpmış, mülteci hayatını kaybetmişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var