Advert

Kanlı dere hastalık saçıyor!

Ergani ilçesine bağlı Boncuklu ve Yayvantepe köyü Deresinin pisliğinden ve gelen kokudan şikayetçi olan köylü vatandaşlar, yetkililerden bir an önce deredeki pisliğin temizlenmesini ve pis koku sorunun çözülmesini istedi.

Kanlı dere hastalık saçıyor!
Bu içerik 5059 kez okundu.

Ergani ilçesi'ndeki (Çayönü-Hilar) Boncuklu ve Yayvantepe köylerini birbirine bağlayan derenin ıslah edilmemesi nedeniyle hastalık yaydığı öğrenildi. Bir dönem Ergani halkının yünlerini ve elbiselerini yıkadığı, genç kızların saçlarını yıkadığı özel dere çevreye hastalık saçıyor. Vatandaşlar, Boncuklu köyü ve bu derenin etrafındaki bütün köylerde yaşayanların ve özellikle çocukların yaşam hakları ve sağlıklarının risk altında olduğunu ifade ederek, "Senelerdir Islah edilmeyi bekleyen dere, yöneticilerin insaniyetine kalmış ve Ergani'nin bereketli topraklarına kan götürmeye devam etmektedir. Ergani Kaymakamlığı ve Ergani Belediyesi derhal bu konuya odaklanmalı. Zira bereketli topraklarımız ve doğamız adeta bir Sahra çölüne dönüyor" dediler.
Öte yandan, köylerinin yanı başından geçen dere yatağında oluşan kötü koku nedeniyle BiMERE şikayet ettiklerini belirten vatandaşlar; Yaz aylarında su seviyesi düşen bu kanlı dere ıslah edilmesi gerek.  
Bu konuda yetkili mercilere defalarca başvuru yaptık. Ancak bu zamana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Yetkililer yıllardır sesimizi duymuyor. Köyümüzü, evlerimizi terk mi edelim? Birileri bu rezalete artık dur desin."

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü