Advert

Erganiç™de Seçmeli Kürtçe Dersi Rağbet Görmedi

Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında bu yıl ilk kez müfredata alınan seçmeli Kürtçe dersi Ergani ilçesinde öğrencilerden beklenen ilgiyi görmedi.

Erganiç™de Seçmeli Kürtçe Dersi Rağbet Görmedi
Bu içerik 3725 kez okundu.

 

Yeni eğitim sisteminde ilk kez uygulanan seçmeli dersler konusunda öğrencilerin tercihleri belli oldu. Ergani ilçesinde en çok tercih edilen dersler, Kuran-ı Kerim ve Matematik oldu. ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre, bu yıl ilk kez yaşayan diller ve lehçeler müfredatı kapsamında uygulamaya geçen Kürtçe seçmeli dersi, Ergani ilçesinde 5. sınıfta eğitim gören 2 bin 590 öğrenciden sadece 72’si seçti. ilçe genelinde Kürtçe’yi seçmeli ders olarak belirleyen 72 öğrenci, şube oluşturmadaki yeterli çoğunluğu sağlayamayınca Kürtçe seçmeli ders için sınıf açılamadı.

            Yeni eğitim sisteminde ilk kez uygulanan seçmeli dersler konusunda öğrencilerin tercihleri beklentilerin dışında bir istatistik ortaya koydu. ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, seçmeli dersler arasında en çok seçilen derslerin başında Kuran-ı Kerim, Matematik, Hz. Muhammed’in hayatı ve yabancı diller dersleri gelirken, Kürtçe ise en az tercih edilen dersler arasında yerini aldı. istatistiklere göre, ilçede 5. sınıf düzeyinde eğitim gören 2 bin 590 öğrenciden 890’ı Kuran-ı Kerim dersini seçmeli ders olarak seçti. En çok rağbet gören ikinci seçmeli ders ise 803 kişi ile Matematik oldu. Bu dersler dışında en çok tercih edilen seçmeli dersler; 624 kişi ile yabancı dil, 573 kişi ile okuma becerileri ve 482 kişi ile Hz. Muhammed’in Hayatı oldu. Seçmeli dersler arasında 72 kişi ile tercih edilen yaşayan diller kapsamında verilen Kürtçe dersi en az rağbet gören dersler arasında yer alırken, genel olarak şube oluşturmadaki yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için bu ders için sınıf oluşturulamadı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı