Advert

Babadan oğulla devam eden yarım asırlık kebapçılık

Ergani'de Milli Egemenlik Caddesi'nde kebapçılık yapan babasında öğrendiği mesleği 83 yıldır sürdürüyor.

Babadan oğulla devam eden yarım asırlık kebapçılık
Bu içerik 5914 kez okundu.
Ekrem Senvar
Ergani ilçesinde babadan miras kalan dükkanda babasından öğrendiği meslekle çocukları ve yeğenleriyle birlikte ekmek paralarını kazanıyor.
100 yıllık bir geçmişe sahip Milli Egemenlik Caddede, yaklaşık 83 yıldır açık olan dükkanlarında sabahın ilk ışıklarıyla iş başı yapan Bayram Öner ve çocuklarım ve yeğenlerimle 3'üncü kuşak olarak Erganinin damaklarını lezzetlendiriyor.
İlk olarak özenle seçtikleri etleri kesip teker teker şişlere dizen Bayram Öner, daha sonra kebabın yanına müşterilerine ikram ettikleri salata ve ayranı hazırlıyor. Daha sonra ocağı yakan Öner, "Bizim için paradan daha önemli" dedikleri müşterilerinin siparişlerini alıp, onların damaklarını adeta şenlendiriyor.
Bayram Öner, yaptığı açıklamada, dükkanda 3 kuşaktır kebapçılık yaptıklarını söyledi.
Merhum babasından devraldıkları mesleği sürdürdüğünü dile getiren Bayram Öner, "Babam Ramazan Öner 1938'de kebapçılığa başlamış. O günden beri de kebapçılığa devam ediyoruz." dedi.
Bayram Öner, bende 61 yaşına geldim artık çok çalışamıyorum ve yoruldum çocuklarım ve yeğenlerimde çalışıyor 3 kuşaktır ekmeklerini çıkardıklarını belirterek, "Büyük paralarda gözümüz yok, amacımız helal para kazanıp, işimizi düzgün yapmak." diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak