Advert

Ergani Devlet Hastanesi'nde Doktor Sıkıntısı

150 yataklı Ergani Devlet Hastanesine gelen doktorlar ya görevlendiriliyor yada tayini çıkıyor.

Ergani Devlet Hastanesi'nde Doktor Sıkıntısı
Bu içerik 15800 kez okundu.

Ergani Devlet hastanesinde muayene olmak için hastaneye geldiklerinde, randevu verilen doktorun ya geçici görevde olduğunu, ya da izinli yada tayini çıkmış olduğunu öğrenerek hastane kapısından geri dönüyor.

Gelecek partisi Ergani ilçe başkanı Halim Tunç, bölge hastanesi konumunda olan ve birçok ilçeye sağlık hizmeti veren 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısının olduğunu belirtti.
Gelecek parti Ergani ilçe başkanı Halim Tunç yaptığı açıklamada, vatandaşları şikayeti üzerine Ergani Devlet hastanesine giderek doktor eksikliğini yerinde inceledim. Hastanemizde, çok sayıda hekimin başka bölgelere tayinini çıkarması sebebiyle son aylarda belirgin hekim açığı oluştuğunu söyledi.
Tunç, “Üniversitelerdeki eğitimlerini tamamlayıp tercihleri üzerine Ergani Devlet Hastanesine atanan birçok Uzman Doktorumuz sudan bahanelerle başka Hastanelere geçici görevle gönderilmektedirler. Birçok vatandaşımız bu yüzden mağdur oluyorlar. Bölge Hastanesi konumunda olan Ergani Devlet Hastanesinden nerdeyse tedavi olmak imkansız. Bir çok vatandaş daha önce kendilerine ameliyat randevusu verildiği halde ameliyat için geldiği hastanede doktorun başka yerde olduğunu öğreniyor. Bazı branşlarda doktor eksiğimiz olduğu zamanlarda Ergani Devlet Hastanesine doktor vermeyen İl Sağlık Müdürlüğü başka hastanede eksiklik söz konusu olduğunda jet hızıyla Ergani’den doktor alıp başka hastaneye doktor vermektedir. Adeta üvey evlat muamelesi gören Ergani halkı acaba siyasi temsilcileri bulunmadığından mıdır? Bilinmiyor. Her ay en az 10 doktorumuz başka hastanelere geçici görevle gönderilmektedir. Birilerinin buna dur demenin zamanı gelmiştir. Hak ettiğimiz sağlık hizmetini almak bizim de hakkımızdır. Üvey evlat değiliz. Halk olarak doktorumuza sahip çıkalım. Bizde bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı