Advert

Ergani Barajı ile Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi açılıyor

Ergani Barajı ile Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi açılıyor
Bu içerik 5259 kez okundu.
Diyarbakır'ın verimli topraklarını suyla buluşturacak Başlar ve Ergani Barajları ile Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi de hizmete alınıyor.
Temelden 30 metre yüksekliğe ve yaklaşık 29 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olan Başlar Barajı, halen kuru tarım yapılmakta olan 38 bin 200 dekar alanı modern sistemlerle sulanmasını sağlayacak.
Ergani ilçesinin 5 kilometre batısında Gölkum (Sallar) Deresi üzerinde inşa edilen Ergani Barajı ile de ilçede yer alan 18 bin 660 dekar tarım arazisi modern sistemlerle sulanacak.
Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi, güncel içme suyu ihtiyacı yıllık 9,9 milyon metreküp olan Ergani ilçesine, yıllık 15,6 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin ediyor.
Yetkililer, günlük 42 bin 500 metreküplük arıtma kapasiteli tesis sayesinde Ergani ilçesinin 2045 yılına kadar içme suyu sorunu yaşamasının önüne geçileceğini belirtiyor.
Silvan Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlanması, Başlar ve Ergani Barajları ile Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin hizmete alınması dolayısıyla 23 Ocak’ta tören yapılması planlanıyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı