Advert

Diyarbakır Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları açılışı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı.

Diyarbakır Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları açılışı gerçekleştirildi
Bu içerik 11356 kez okundu.

Diyarbakır’da yapımı tamamlanan Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış törenine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı.
Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden protesto gösterilerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz” dedi.
Video konferans yöntemi üzerinden açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım ve sağlık alanında Türkiye’de gelinen nokta ve Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı tutumlarına değinerek elde edilen başarıların birlik ve beraberlikten geçtiğine vurgu yaptı.
Diyarbakır, Ergani ve Elazığ yolu üzerindeki Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının şehirlere, bölgeye ve ülkeye hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan Erdoğan, “Bu köprü ve bağlantı yolları sayesinde Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm şehirler arasındaki ulaşım daha kolay, konforlu ve hızlı hale gelecektir. Özellikle Eğil kavşağındaki trafiği kesintisiz ve güvenli hale getiren bu projeyle vakit ve yakıt açısından da önemli bir tasarruf sağlayacaktır.” dedi.
Sağlıkla mücadelede, sağlık hizmetlerinden destek programlarına kadar herkesin her konuda örnek aldığı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, “Dünyanın Coronavirus salgınından siyasi ve sosyal kaoslara kadar pek çok sorunla boğuştuğu bir dönemde Türkiye kendi kalkınma gündeminden taviz vermeden yolunda ilerliyor. Elbette bu fotoğraftan rahatsız olanlar çıkıyor.” ifadelerini kullandı.
Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı sergiledikleri tutum ve davranışlara dikkati çeken Erdoğan, “Ülkemizde kişi hak ve özgürlüklerinin en çok ihlal edildiği sosyal medya mecralarını hukuki bir zemine oturtma çabamıza karşı çıkanlar en ilkel sansürcülük örneklerine imza atmaya başladılar. Aynı ülkeler toplumun huzurunu bozan, devletin işleyişine ve hukukuna karşı açık saldırı anlamı taşıyan marjinal kesimlerin eylemlerine orantısız sertlikteki müdahalelerle bastırma yoluna gidiyorlar. Terörün bırakınız bizatihi kendisine, imasına bile en küçük bir tahammül göstermeyenler, yıllarca bizim terör örgütleriyle mücadelemizi engellemeye çalışmışlardır.” şeklinde konuştu.
Amerika’da son günlerde yaşanan hadiselerde benzer tepkilere şahit olduklarını hatırlatan Erdoğan, “Tüm bu gelişmeler, batı dünyasının gelişmesini demokrasi, hak ve özgürlükler konusunda samimi bir eleştiriye tabi tutmasını zorunlu hale getirmektedir. Şayet bu özeleştiri yapılmaz veya geçmişte örneklerini gördüğümüz gibi kendi yanlışını haklı gösterme anlayışı devam ederse, dünya yeni bir yol ayrımına gelmiş demektir. İnsanlığın tamamını kucaklayacak köken, renk, inanç, kültür gibi ayrımların üstüne çıkacak adil, hakkaniyete dayalı ve sürdürülebilir yeni ortak değerlere daha çok ihtiyaç duyulacaktır.” diye belirtti.
Erdoğan, “Birleşmiş Milletler başta olmak üzere içinde yer aldığımız tüm uluslararası platformlarda, yaptığımız tüm ikili görüşmelerde, bu görüşlerimizi muhataplarımızla paylaşıyoruz. Kadim medeniyet birikimimiz binlerce yıllık devlet geleneğimiz, pek çok renkle zenginleşmiş olan kültür zeminimizle insanlığa bu umudu verebilecek bir yerde durduğumuza inanıyoruz. Ülkemizin yakaladığı bu tarihi fırsatı kendisi ve tüm dostları için başarıya ulaştırmasının öncelikli şartı millet olarak birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmamızdır.” dedi. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı