Advert

Ergani, pandemi ile hem hastanede, hem de sahada mücadele ediyor

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Akatay, Hastane olarak pandemi ile 1 yıldır hem hastanede hem de filyasyon ekipleriyle de sahada mücadele ettiklerini ifade ederek, covid-19’lu hastaları başka hastanelere göndermeyerek, yeterli sayıda tıbbi cih

Ergani, pandemi ile hem hastanede, hem de sahada mücadele ediyor
Bu içerik 10996 kez okundu.

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Akatay, pandemi sürecini değerlendirdi. Pozitif tüm vakaları yakalamaya, temaslılarını bulmaya ve böylece covid -19 hastalığın yayılmasını engellemeye, ilçedeki tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte canla başla, gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZ PANDEMİ KURALLARINA RİAYET ETSİNLER”

“Bizler ne kadar çalışsak ve emek versek de halkımız kurallara uymadığı sürece bu hastalığın yayılımını durduramayacağımız gibi sağlık çalışanlarımızın da emeği, çabası ve fedakârlığı da boşa gitmiş olacaktır” diyen Dr. Akatay, “Bu süreçte vatandaşlarımızın pandemi kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Bu kuralların başında zorunlu olmadığı sürece evlerinden çıkmamaları, kalabalık ortamlarında uzak durmaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri, mutlaka maske takmaları ve el hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

“MÜMKÜN OLDUĞUNCA EVİMİZDE KALMALIYIZ”

Başhekim Dr. Akatay, Ergani’nin nüfus hareketliliği fazla olması ile birlikte ticari işlerini görmek ve diğer hizmetleri almak için çevre ilçelerden de vatandaşlar ilçeye geldiklerini hatırlatarak, şöyle dedi:

“Bu da bulaş riskini daha da artırmaktadır. Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde kapalı alanlarda bir araya gelmemeli, misafir kabul etmemeli ve misafirliğe gitmemeliyiz. Mümkün olduğunca evimizde kalmalı, bunu fırsata dönüştürmeliyiz. Bu süreçte ailemize daha fazla zaman ayırmalı, yaşlılarımızla zaman geçirmeli ve yaşlılarımızın tecrübelerinden faydalanmalıyız. Bu pandemi surecinde covit-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin çoğunu 65 yaş ve üstü yaşlılarımız teşkil etmektedir. Ölen her bir yaşlımızın kütüphane gibi hayat tecrübeleri mevcuttu.

“YAŞLILARIMIZI KORUMALIYIZ”

Yaşlılarımızı korumalı, sağlıklarını riske etmemeli ve onların ölümlerine sebep olmamalıyız. Çünkü onlar, bizim değerlerimiz, tecrübelerimiz, yürüyen kütüphanelerimizdir. Pandemi süreci bittikten sonra kaybettiğimiz yaşlılarımızın yokluğunu çok hissedeceğiz. Her bir yaşlımızın tecrübe, bilgi ve duasına ihtiyacımız vardır onun için kurallara riayet etmemiz gerekir. Kurallara riayet etmediğimiz takdirde yaşlılarımızın hastalanmasına ve ölümlerine sebep olmuş olacağız. Bu da büyük bir vebaldir. Ahirette kimse bunun hesabını veremez.  Alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla vaka sayılarında düşüşler başladı, hastaneye başvurular azaldı. Allah’ın izniyle hep beraber kurallara uyarak pandemiyle baş edeceğiz. Virüsten değil tedbirsizlikten korkalım”

“ERGANİ DEVLET HASTANESİ PANDEMİ SÜRECİNDE EN İYİ HİZMETİ SUNMUŞTUR”

Ergani Devlet Hastanesi’nin pandemi süresince en iyi hizmeti sunduğunu ve sunmaya devam ettiğini ifade eden Dr. Akatay, Tüm idareci arkadaşlarım vatandaş taleplerini yerine getirmek için üstün gayretle çalışmaktadırlar. Vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili hemen hemen tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitesindeyiz.Tüm branşlardaki uzman hekim kadrosuyla yeteri sayıda yardımcı sağlık personelimizle pandemi suresince eksiksiz hizmet sunmaktayız. Üstün gayretlerinden dolayı sizlerin aracılığıyla uzman hekiminden temizlik personeline kadar her kademedeki çalışanlarımıza takdirlerimi sunuyorum” dedi.

“KENDİMİ HEP ERGANİYE AİT HİSSETTİM”

Dr. Akatay, Yaklaşık 5 ay önce başhekim olarak Ergani Devlet Hastanesine atandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

“Fakat Ergani İlçemizi 27 yıldır biliyorum daha ünce Ergani İlçemizde bulunan kamuya ait tüm sağlık kuruluşlarında 20 yıl gibi uzun süre çalıştım. Ben aslında Ergani’de doğmadım ama ben kendimi hep buraya ait hissettim. 20 yıl boyunca evim de Ergani’deydi. Erganililerle iç içe yaşadım. Çocuklarım burada doğdu ve büyüdü ailece kendimizi hep buralı hissettik.

“YATAK SAYISIMI 70’I ÇIKARDIK”

16 Temmuz 2020 de başhekim olarak Ergani Devlet hastanesine başladığımda Covid-19 için 30 olan yatak sayımızı 70’e çıkardık. Covid-19 için ayrılan yoğun bakım yatak sayımız 6 iken İl Sağlık Müdürümüz sayın Dr. Cihan Tekin ve kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Abidin Tüzün‘ün desteğiyle 14’ e çıkardık. Bugüne kadar Hastanemize vermiş oldukları desteklerinden dolayın kendilerine şükranlarımı arz ederim.

“HASTALARIMIZI BAŞTA HASTANELERE GÖNDERMEYEREK, TEDAVİLERİNİ HASTANEMİZDE YAPIYORUZ”

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık hastalarımızı başka hastanelere göndermeyerek, yeterli sayıda tıbbi cihazlarımız, yoğun bakım ve diğer yatak sayılarımız, uzman hekimlerimiz ile diğer hekimlerimizle birlikte teşhis ve tedavilerini hastanemizde yapmaktayız. Kovid-19 hastalığı için şu an gerek servis gerekse yoğun bakım yatak sayılarımız Ergani İlçemiz için yeterli sayıdadır. Tabi ki temennimiz odur ki vatandaşlarımızın kurallara riayet ederek bu hastalığın bir an ünce bitmesidir.

“COVİD’Lİ HASTALARIMIZ İLAÇLARINI TAM VE ZAMANINDA KULLANSINLAR”

Bir konuda hatırlatmada bulunmak isterim. Evde tedavi gören hastalarımız hastanemiz veya filyasyon ekipleri tarafından verilen ilaçlarını tam ve zamanında kullanmalarını istirham ediyorum. Çünkü yapılan araştırmalar sonucunda zatürreye yakalanma ve yoğun bakımda yatan hastaların çoğu ilaç kullanmayan ya da durumları ağırlaştıktan sonra ilaç kullanmaya başlayanlardır. İlaç kullanan hastalar ise daha hafif semptomlarla hastalığı geçirmektedir. Son olarak biz Ergani Devlet Hastanesi yönetici ve sağlık çalışanları olarak sizin için varız. Sizlerde hem kendiniz hem de bizim için evde kalın”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
veli     2020-12-17 tebrikler hastane üst yönetimi çok çalışıyor gözle görünür fark oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var