Advert

İki ilçede bomba paniği!

İki ilçede bomba paniği!
Bu içerik 3130 kez okundu.

Dün akşam Diyarbakır’ın Bağlar ve Sur ilçesinde iki ayrı bomba paniği yaşandı. Bomba süsü verilen paketler bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatılırken, vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Bomba süsü verilen paketin çevresine bırakılan beyaz afişte, Van’ın Çatak ilçesinde helikopterden atıldığı iddia edilen şahıslar için misilleme şeklinde bırakıldığını belirtilen yazıların yer aldığı görüldü.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, beyaz bir bez üzerine mesaj yazılarak sokak ortasına bırakılan bomba süsü verilen paket, bomba imha uzmanları tarafından fünye ile uzaktan kumandayla patlatıldı.

Olay, Merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Cengizler Caddesi’nde yaşandı. Yazılı afiş şeklinde yazılmış bir bez parçasıyla beraber sokak ortasına bırakılan bomba süsü verilen paket, çevredeki esnaflar tarafından fark edildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, caddenin giriş çıkışlarını kapatarak çevrede güvenlik önlemi aldı. Alınan güvenlik öneminin ardından olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı.

Olabilecek ani patlamaya karşı çevredeki bina sakinlerinin pencere kenarında durmaması konusunda polisler tarafından sık sık uyarılar yapıldı.

Fünye ile patlatılan bomba süsü verilen paket, çevrede paniğe neden oldu. Kontrollü bir şekilde patlatılan bomba süsü verilen paket, çevresine bırakılan bezin mesaj içerikli olduğu fark edildi.

Bomba süsü verilen paketin çevresine bırakılan beyaz afişte, Van’ın Çatak ilçesinde helikopterden atıldığı iddia edilen şahıslar için misilleme şeklinde bırakıldığını belirtilen yazıların yer aldığı görüldü.

Bomba süsü verilen paketin fünye ile patlatılmasının ardından çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İKİNCİ BOMBA PANİĞİ SUR’DA YAŞANDI!

Bağlar ilçesinde fünye ile patlatılan bomba süsü verilen paketin ardından, Merkez Sur ilçesi tarihi On Gözlü Köprü mevkiinde de bomba süsü verilen paket bırakıldığı bildirildi.

Merkez Bağlar ilçesinden sonra bir bomba paniği de merkez Sur ilçesinde yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü civarında bomba süsü verilmiş bir paket bırakıldı. Paketi fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Çevrede güvenlik önlemi alarak caddeyi giriş-çıkışlara kapatan polis, bomba imha ekibini çağırdı. Paket, bomba imha ekiplerince fünye ile patlatıldıktan sonra cadde kontrollü bir şekilde trafiğe açılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var