Advert

Diyarbakır’da ölen sağlık çalışanı sayısı 10’a yükseldi

Diyarbakır’da ölen sağlık çalışanı sayısı 10’a yükseldi
Bu içerik 10317 kez okundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken, sağlıkçı Esra Alakuş’un ölümüyle salgın sürecinden itibaren kentte 10 sağlıkçının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Diyarbakır Sağlık Platformu, koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanı Esra Alakuş için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi polikliniği önünde anma etkinliği düzenledi. “Ölmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” yazılı pankartların açıldığı anmaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, SES Diyarbakır Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı (DTO) Elif Turan ve sağlık çalışanları katıldı. Anma, yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanları için yapılan saygı duruşunda bulunuldu.

MESLEK KURULUŞLARININ SÜRECE DAHİL EDİLMESİNİ İSTEDİ

Anmada, konuşan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, pandeminin başlangıcından bu yana kentte 10 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, 770’den fazla sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konulduğunu aktardı. Hükümet yetkilileri tarafından sık sık dile getirilen maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallarının salgını durdurma noktasında yetersiz olduğunu kaydeden Güldiken, sağlık ve meslek örgütlerinin sürece dahil edilmesi çağrısı yaptı.

‘ÖTEKİLEŞTİRİCİ DİLDEN VAZGEÇİN’

 KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, pandemi sürecinde muhalif sivil toplum örgütlerinin devre dışı bırakıldığı ve bilim dışı bir yöntemle salgınla mücadele edildiğini belirtti. Ankara’da sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen saldırıya değinen Bozgeyik, bu saldırıların iktidarın ötekileştirici uygulamalarından bağımsız olmadığını vurguladı. Bozgeyik, “İktidarı yandaş basını uyarmak istiyoruz. Fedakârca 6 aydır gece gündüz demeden sağlık emekçilerini hedef göstermekten vazgeçin. Ötekileştirici, ayrımcı ve ırkçı şiddeti bu toplumda besleyen dilden vazgeçin. Tüm emek meslek örgütlerini sürece dahil ederek, toplumun pandemiden daha fazla etkilememesi için gerekli önlemleri alın.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı