Advert

Milli Eğitim Müdürünün görevden alınma nedeni belli oldu

Diyarbakır’da önceki gün görevden alınan Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer’in kentte bulunan bazı İmam Hatip Lisesini Anadolu Lisesine dönüştürdüğü için görevden alındığı iddia edildi. Taşçıer, “Birçok okulumuzun derslik sorunu vardı. Bu nedenle dönüşüml

Milli Eğitim Müdürünün görevden alınma nedeni belli oldu
Bu içerik 8623 kez okundu.

Diyarbakır’da yaklaşık 1.5 yıldır İl Milli Eğitime Müdürlük görevini yürüten Faysal Taşçıer önceki gün görevden alındı. Kentte farkındalık yaratan çalışmalarıyla ön plana çıkan Taşçıer, iddiaya göre Eğitim-Sen’e üye bazı öğretmenleri belli pozisyonlara yerleştirdi ve öğrencisi olmayan bazı İmam Hatip Liselerini Anadolu Lisesine dönüştürdü.  Bu durum kentte bazı çevrelerce tepkiye neden olunca Taşçıer Valiliğe ve Bakanlığa şikayet edildi ve bu gerekçe ile görevden alındığı iddia edildi.

Dönüşümleri Bakanlık desteği ile yaptı

Görevden alınmasıyla ilgili Tigris Haber’e konuşan Taşçıer,  “Çalıştığım süre boyunca doğru olan neyse onu yapmaya çalıştım. Diyarbakır’daki sınıf mevcutları belli.  Bağlar İlçemizdeki sınıflar 60, diğer ilçelerimizdeki okulların 20 kişilik olması doğru değildi. Bu şehrin çocukları için bu düzenlemeleri yaptık. İmam hatiplilerle ilgili bazı planlamaları yaptık, doğrudur. Müdürlük olarak bir planlama yaptık ve bunu genel Müdürlüğe ilettik. Genel Müdürlükte olumlu yönde değerlendirdi. Bakanlıkta onayınca bu isim düzenlemesini yaptık. Derslik sıkıntısı olduğu için bu dönüşümleri yapmaya mecbur kaldık. Bu düzenlemeleri zaten Bakanlık desteği ile yaptık. Bazı kişilerin rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Ancak biz bunu eğitim adına yaptık. Örneğin Fatih İmam Hatip Lisesi ve Karacadağ İmam Hatip Liselerinde 20 derslik boştu. Okullarımızın nüfus planlamasını yeni okullar açarak dizayn ederek sorunlarımızı çözdük. Burada yanlış bir şey yapmadık. Ama görünen o ki birileri bundan rahatsızlık duymuş. Oysaki İmam Hatipliler de bizim çocuklarımız, bunu siyasi bir hesaplaşma olarak öne çıkmasından rahatsızım. İkisi de bizim çocuklarımız. Taleplere göre düzenleme yaptık” ifadelerini kullandı.

Kent başarımızı artırdık

Göreve geldiğinde Diyarbakır’ın LGS’de 73. Sırada olduğunu ifade eden Taşçıer, “1.5 yıl içinde güzel işlere imza attığımızı düşünüyorum. Örneğin biz gelmeden LGS il sıralamasında. 73. sırada idik. Biz bunu 40’lara kadar getirdik, 30 basamak yukarı çıktık. Türkiye net ortalamasının 30 bin öğrenci ile geçtik. Bu şehrin çocuklarının başarısıdır. YKS de iki kat başarı sağladık. 220’lerden 500’leri bulduk. Alan seçimlerinde de aynı başarıyı yakaladık. Ulusal yarışmalarda Türkiye’de hep ilk 3’teydik. Biz göreve geldiğimizde 300 okulun tuvaleti yoktu, bakanlığımızın desteği ile bunları yaptık. 250 okulun bakım onarımını yaptık” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarımızla birlikte güzel başarılar elde ettik

Sendika ayrımı gözetmeden herkese eşit davrandıklarını dile getiren Taşçıer, “En  önemlisi sahadaki iç barışı sağladık. Doku uyumunu tamamladık. Adalet ve liyakat dengesini gözettik.  Sendika ayrımına gitmeden liyakat neyse onu yaptık. Buda bazı çevreleri rahatsız etti. Ama biz tüm çalışmalarımızın karşılığını aldık. TÜBİTAK’ta her kategoride projelerimiz kabul edildi. Eğitim Akademisi kurmayı planlıyorduk ama bunu umarım yeni gelen arkadaşlarımız yapar. Bu başarıyı arkadaşlarımızla birlikte yakaladık” dedi.

Bu arada görevden alınan Taşçıer’in yerine Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan görevlendirildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı