Advert

ERGANİ BERBAT VAZİYETTE!..

Korona virüs tehlikesi ilçemizde kendisini iyice göstermeye başladı. Birçok vatandaşımızın test sonucu pozitif çıkarken, ölüm sayısı da bir hayli arttı!..

ERGANİ BERBAT VAZİYETTE!..
Bu içerik 7713 kez okundu.

Dünyayı kasıp kavuran ve henüz aşısı net bir şekilde bulunamayan korona virüs, ilçemizde kendisini iyice hissettirmeye başladı.
Son zamanlarda ilçemizde yüksek seviyede artış gösteren ve çok sayıda vatandaşımızın test sonucunun pozitif çıkması Ergani’yi telaşlandırıyor.
HER GÜN ORTALAMA 15 POZİTİFİMİZ VAR
Şuan itibariyle hemen hemen her gün ilçemizden yaklaşık 15 kişinin test sonucu pozitif çıkarken, yüzlerce vatandaşımız da temaslı olarak risk grubu içerisinde yer alıyor.
Edindiğimiz bilgiye göre şuan itibariyle neredeyse tüm köylerimizde korona virüs vakası görülmüş vaziyette.
Aynı şekilde ilçe merkezimizde de bir hayli fazla olan virüs vakası ne zaman azalacak bilinmiyor.
Sayısı net olarak belli olmayan ancak son zamanlarda ölüm sayısının bir hayli artış göstermesi halk içinde paniğe neden oluyor.
İlçemizde cenaze, düğün ve toplu merasimlerde kurallara yeterince uymayan vatandaşların olması dikkat çekiyor.
ÇEMBER DARALIYOR
Öte yandan riskli bölge ekranlarında Ergani’nin bir hayli kırmızı ve riskli görünmesi de gözlerden kaçmıyor. Her geçen gün kırmızı bölgelerin ve yoğunluğun sayısı ilçemizde artarken henüz virüse yakalanmayanlar için çember sürekli daralıyor.
Uzmanlar, virüs süresince dikkat edilmesi gereken konuları şu şekilde açıklıyor: “Düğünler ve benzeri tüm toplu etkinliklerde vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı, kronik rahatsızlığı olan ve belli yaşın üstündekiler kesinlikle katılmamalıdır. Eğer kurallara harfiyen uymazsak çok kötü sonuçları olur. Durum sanılandan çok daha ciddi ve vahim. Maske, sosyal mesafe ve hijyen bir an olsun ihmal edilirse bu hastalıktan kaçmak hayalcilik olur. Salgını ancak böyle yeneriz. Yoksa çok zor günler ve kısıtlamalar bizleri bekliyor”

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı