Advert

Ergani’de doktor seçme hakkı yok!

Ergani Devlet Hastanesi’nde birçok branştaki doktorun Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere geçici görevlendirmeler nedeniyle vatandaşın doktor seçme hakkı elinden alındı.

Ergani’de doktor seçme hakkı yok!
Bu içerik 6211 kez okundu.

Vatandaşlar, doktoruna tedavi olmak için Ergani’den Diyarbakır’a gitmek zorunda kalırken, geçici görevlendirmelerin iptal edilerek, doktorların yeniden eski görevlerine dönmelerini istediler.

130 bin nüfusu ile Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani’de, sağlık alanında yeniden sıkıntılar baş göstermeye başladı. Çevre İlçe ve köylerden de yoğun hasta potansiyeline sahip olan Ergani Devlet Hastanesi’nden Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere yapılan geçici doktor görevlendirmeleri hastaları mağdur ediyor.Geçici görevlendirmeler nedeniyle Erganili hasta vatandaşların doktor seçme hakkı ellerinden alındı.

Geçici Görevlendirmelerin iptal edilmesi için Sağlık İl Müdürü Dr. Cihat Tekin’e çağrıda bulunan vatandaşlar, “Aylardır istediğimiz ve bildiğimiz doktora maalesef muayene olamıyoruz.

Çünkü sürekli gittiğimiz doktorlarımız Diyarbakır’a geçici olarak görevlendirilmişler. Bizim de doktorlara ihtiyacımız var. Ve doktorlarımızın gitmesi bizi ziyadesiyle mağdur ediyor. Doktorlarımızın yeniden hastanemize geri dönmelerini istiyoruz.

Ayrıca, randevu aldığımız doktorların yerlerinde olmadığını görünce sıkıntı yaşıyoruz. Bazılarımız sırf daha önce muayene olduğu doktorlara muayene olmak için Diyarbakır’a kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden ricamız bu mağduriyetimize son vermeleridir” diye konuştular.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı