Advert

AK Parti'nin Diyarbakır’daki 12 İlçe başkanı istifa etti

Ak Parti Genel Merkezi, yerel seçimlerdeki başarısızlığın faturasını Diyarbakır’daki 12 İlçe Başkanına kesti. Genel Merkezin talimatı ile 12 İlçe Başkanı istifa etti.

AK Parti'nin Diyarbakır’daki 12 İlçe başkanı istifa etti
Bu içerik 4547 kez okundu.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Kongre sürecine giren AK Parti’de revizyonlar devam ederken, Diyarbakır’da önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi, merkez Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir İlçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 12 İlçe Başkanını Ankara’ya çağırdı. Genel Merkez, seçimlerde başarısız oldukları gerekçesiyle 12 İlçe başkanından istifa etmelerini istedi. Genel Merkeze istifa dilekçelerini veren İlçe Başkanları Ankara’daki görüşmelerin ardından İlçelerine döndü. İlçe Başkanları bugün son yönetim kurulu toplantılarını yaptı. İlçe Başkanları, yönetim kurulu üyelerine bilgi vererek istifa ettiklerini açıkladı.

Tigris Haber’e konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, İlçe başkanlarının istifasını doğruladı. İstifalarla ilgili İl örgütünün akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapacağını söyledi. 

İşte başkanların istifa dilekçesi

İşte istifa eden İlçe Başkanlarını yönetime sundukları istifa dilekçesi, “Değerli yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partimin tensipleri ile bana tevdi edilen İlçe Başkanlığı görevinden dolayı onur duydum. Değerli dava ve yol arkadaşlarım, …/…./….. tarihten beridir sizlerle birlikte tüm sıkıntılara rağmen her türlü gayreti göstererek partimizin başarılı olması için hep birlikte büyük çabalar sarf ettik. Bu süre içerisinde Genel Merkezimizden, İl Başkanlığımızdan ve siz değerli yönetim kurulu ( Ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik kolları ve Mahalle Teşkilatları) arkadaşlardan gördüğüm destek ve anlayış için teşekkür eder ve bu süre içerisinde sizleri daha iyi tanıyabilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Bugün itibariyle görevimden istifa ediyorum

Sadece yaptıklarımızdan değil, yapamadıklarımızdan da sorumlu olduğumuz inancıyla bu büyük sorumluluğa talip olduk. İlkelerimiz ve değerlerimiz ışığında bir ekip ruhuyla, özverili ve disiplinli çalışmalarla mücadelemizi sonuna kadar yaptık. Çünkü tüm işlerimizi bir gün hesap vereceğimize inanarak yaptık ve öyle yapmaya da devam edeceğiz. Şu an İlçe kongre sürecinde Teşkilat Başkanlığımızın rahat çalışmasını düşündüğüm için, İlçe Başkanlığının önünü açmak ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımıza daha rahat bir çalışma ortamı yaratmak için 11.08.2020 Salı bugün itibariyle İlçe Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Bu süreçte birçok şey öğrendim. Çok yeni dostlar edindim. Kimseye kırılmadım, üzülmedim. Çalışmalarımızın yoğunluğu içerisinde kalbini incittiğim herkesten helallik istiyorum. Aynı anlayış ve ruhla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bu kutlu yolda bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Görev süremiz içerisinde duydukları güven ve destek dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımıza ve İl Başkanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah Yar ve Yardımcınız olsun. Saygılarımla” ifadelerine yer verildi.

Partinin borcu yoktur

Öte yandan istifa eden İlçe başkanlarına, partinin herhangi bir borcunun olmadığı yönünde İl örgütü tarafından taahhütname alındığı iddia edildi.

3 İlçeye atama yapılmıştı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi, merkez Sur ilçesi ile Eğil ve Çüngüş İlçe Teşkilatlarına Parti Genel Merkezi tarafından atama yapmıştı. Merkez Sur İlçesi AK Parti İlçe Başkanlığına Murat Unat, Eğil ilçe Başkanlığına Mehmet Zeki Uçar ile Çüngüş İlçe Başkanlığı görevine ise Zübeyir Arslanca getirildi. Atanan İlçe başkanları, yetki belgelerini, teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in elinden almıştılar.

 AK Parti Diyarbakır İlçe Teşkilatındaki depremi ilk kez Tigris Haber gündeme getirmişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı