Advert

Güneydoğu Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi Tanıtıldı

Ticari anlaşmazlıkların çözümüne yönelik yeni bir uygulama olan "Arabuluculuk-Tahkim Uyuşmazlık Çözüm Modeli" Diyarbakır’da tanıtıldı. Bu sistemle anlaşmazlıklar, mahkemeye gitmeden çözülebilecek.

Güneydoğu Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi Tanıtıldı
Bu içerik 3661 kez okundu.

Diyarbakır’da Anonim Şirket olarak kurulan ilk merkez olma özelliği gösteren merkezin ortak arabulucuları arasında akademisyen ve hukukçulardan oluşuyor. Merkezin yönetiminde; Abdullah Çağer, Eyyüp Sancar, Gevriye Atlı, Evin Batı, Ömer Faruk Aşkın ve akademisyen Prof.Dr. Ali Ayli ile Doç. Dr. Nihat Taşdelen  bulunuyor.

Merkezin tanıtım toplantısına merkez kurucu arabulucularının yanısıra Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın, Samsun Arabuluculuk Merkezinden Arabulucu Avukat Harun Uyanıkoğlu ve Uşak Arabuluculuk Merkezinden Arabulucu Avukat Özkan Saruhan ile Diyarbakır’ da bulunan diğer merkezlerden arabulucular katılım gösterdi.

Diyarbakır Tahkim Merkezi, uyuşmazlıkların çözümünü daha da kolaylaştıracağını belirten Merkez Temsilcisi Arabulucu Avukat Ömer Faruk Aşkın, Arabulucuk ve tahkim, önce, işçi-işveren uyuşmazlıklarında, ardından ticari davalarda uygulanan bu iki yöntem, çözüme ulaşmak için kullanılan birer yol olarak ortaya çıktı. Şimdi artık bu iki yöntemi birleştiren bir uygulama var. Anlaşmazlıklar, arabuluculukla 8 hafta içinde çözülmeye çalışılacak. Çözüm bulunamazsa hızlı tahkime gidilip, 3 ayda neticelendirilecek dedi.

22 uzman arabulucu bir araya gelerek Anonim Şirket şeklinde bu merkezi kurduklarını ifade eden Aşkın, “Yargının önemli nispette yükünü hafifleteceğimize inanıyoruz. Diyarbakır'da Anonim Şirket şeklinde kurulan ilk merkeziz. Bünyemizde alanında uzman akademisyen ve hukukçular bulunmakta.  8 adet toplantı salonundan oluşan merkezimiz, arabuluculuğa uygun mekansal ve yönetsel koşullara sahip. Taraflar arabuluculuk yoluyla anlaşırken hem zamandan tasarruf etmekte hem de arabuluculuk süreci gerçekten mahkeme sürecinden daha ucuz. Ayrıca bu süreçte gizlilik esas olup, taraflar sorunlarını gizliliğe uygun mekanlarda çözebilmekte ve dostça ayrılabilmekte "  dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı