Advert

Ergani Halkı Sinek ve Sivrisinek'ten Şikayetçi

Şirinevler ve istasyon Mahallesi gündüz karasinek, geceleri ise sivrisinek ile mücadele ediyor

Ergani Halkı Sinek ve Sivrisinek'ten Şikayetçi
Bu içerik 5197 kez okundu.

Ergani'de havaların ısınmasıyla birlikte gündüzleri kara geceleri de sivrisinekler İlçede cirit atıyor. Kara ve sivrisinek nedeniyle İlçe halkı sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlar, ilçede yaz ayına girilmesinin ardından açık alanda yapılan ilaçlamanın yetersiz kaldığını iddia etti.
"BAŞA ÇIKAMIYORUZ"
Gazetemize ulaşan bir vatandaş; "Artık sivrisinekler ile başa çıkamıyoruz. her akşam yarım saat bile dışarıda durmayan 5 yaşındaki kızım tüm vücudunda ısırık izi var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?" sözleri ile isyanını dile getirirken, yetkili mercilere bu konu da yardımcı olmaları adına seslendi.
"KAPI PENCERE AÇAMAZ HALE GELDİK"
Şirinevler ve istasyon Mahallesinde ki vatandaşlar, havaların ısınmasıyla artan sinek ve sivrisineğe karşı alınan önlemlerin maalesef yetersiz kaldığını belirttiler. Bu yıl daha seyrek aralıklarla ilaçlama yapıldığını belirten vatandaşlar; “Bu sıcak havalarda sineklerin evin içine girecek düşüncesiyle kapı ve pencerelerimizi açamaz hale geldik. Evimize giren sineklerden dolayı gece uyku uyuyamıyoruz. Bu sene sanki diğer yıllara göre daha çok arttı ve daha saldırgan bu sinekler. Çocuklarımız kızamık çıkarır gibi benek benek oldular. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını ve gereken çalışmaların bir an önce yapılmasını bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı