Advert

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede

DSÖ Genel Direktörü, Tedros Adhanom Ghebreyesus coronavirus salgınınında “Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede” dedi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede
Bu içerik 3969 kez okundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, coronavirus salgınının “yeni ve tehlikeli” bir aşamaya girdiği uyarısında bulundu.

DSÖ Genel Direktörü, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede" ifadelerini kullandı. İnsanların evde olmaktan sıkıldığını anladığını belirten Ghebreyesus virüsün hala hızlı bir şekilde yayıldığı uyarısında bulundu ve herkesi sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırdı. Ghebreyesus "Virüs hala hızla yayılıyor, hala ölümcül ve birçok insan hala (virüse karşı) duyarlı" dedi.

Ghebreyesus, dünün (18 Haziran), WHO'ya en fazla coronavirus vakası bildirilen gün olduğunu da söyledi. Tedros Ghebreyesus, 18 Haziran'da kendilerine bildirilen yeni vaka sayısının 150 bin olduğunu, bu vakaların yarısının Amerika kıtasında görüldüğünü belirtti.

DSÖ Başkanı, Ortadoğu ve Güney Asya ülkelerindeki vaka artışına da dikkat çekti. "Virüs ve salgın hala hızla yayılıyor" diyen Ghebreyesus, ülkeleri, sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırırken acele etmemeleri yolunda uyardı.

DSÖ uzmanı Mike Ryan da Brezilya'daki duruma işaret ederek salgın nedeniyle son 24 saatte bin 230 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ryan, Brezilya'daki vakaların yüzde 12'sinin sağlık personeli olduğunu kaydetti. Brezilya toplam vaka sayısında ABD'den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Salgında şu ana kadar dünyada toplam 450 binden fazla kişi de yaşamını yitirdi. (Kaynak: BBC/DW)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı