Advert

Diyarbakır’da en yüksek hasta sayısına ulaşıldı

Kentteki salgın riskinin tehlikeli bir şekilde devam ettiğini belirten Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, “Kentteki hastanelerde takip edilen en yüksek hasta sayısına ulaşılmıştır” dedi.

Diyarbakır’da en yüksek hasta sayısına ulaşıldı
Bu içerik 7134 kez okundu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin gevşetilmesi sonucu Diyarbakır’da vaka sayısı bin 150’yi aşarken, Ramazan Bayramı'ndan sonra testi pozitif çıkanlardan 20’si ağır 200 kişi hastanelerde, 300’ü aşkın kişi de evlerde izolasyon altında tutuluyor. Mahallelerde, ev ziyaretlerinde, taziye ve mevlitlerde salgına yakalananların sık sık gündeme geldiği kentte, en son Çınar ilçesine bağlı Avdallı Mahallesi’nde 1 kişi, 15 kişiye virüs bulaştırdığı ortaya çıktı. Her gün vaka sayısının arttığı kentte Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Başkanı Mehmet Şerif Demir, kentteki durumun vahametine dikkati çekti.

‘DAHA DA KÖTÜYE GİDECEK’ UYARISI

Koronavirüs tehlikesi devam ederken alınan normalleşme kararının büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olduğunu kaydeden Demir, Diyarbakır’daki vaka sayısının her geçen gün artığını söyledi. Ekonomik kaygıların öne sürülerek gidilen normalleşme sürecinde yaşanan rehavete dikkat çeken Demir, rehavetin devam etmesi halinde durumun daha da kötüye gideceği uyarısında bulundu.

ELDİVEN, MASKE VE FİZİKİ MESAFE

Eldiven, maske, hijyen ve fiziki mesafe uyarısında bulunan Demir, “Sıcaklığın gelmesiyle beraber yaratılan virüs bitti algısı pahalıya mal oldu. 10 günlük süre zarfındaki artış 3 aylık artışı geçmiş durumda. Sıcaklıkların gelmesiyle birlikte virüsün bitmesi mümkün değil. Dünyanın en sıcak ülkelerinde de virüs durumu mevcut. Damlacık yolu ile bulaşan virüsün aşısı dahi bulunmamış. Yani düşünün virüs kapan bir kişi 100 kişinin içine girerse damlacık yolu ile buradakilere bulaştırabilir” dedi.

HASTA SAYISI YÜKSEK

Yetkililer tarafından güncel verilerin kendileriyle paylaşılmadığı için kentteki vaka ve ölüm sayılarını tam olarak öğrenemediklerini kaydeden Demir, “Önlemlerin gevşetildiği 1 Haziran itibariyle Diyarbakır’da vakaların yeniden hızlıca arttığını gözlemliyoruz.  Son bir haftadır hasta sayısında ciddi artış var. Pandeminin başlangıcından bugüne kadar Diyarbakır’da hastanelerde takip edilen en yüksek hasta sayısına ulaşılmıştır” diye konuştu.

AÇIKLAMALAR REHAVETE SEBEP OLUYOR

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalardan sonra yurttaşların önlem alma noktasında büyük bir eksiklik yaşadığını kaydeden Demir, “Yapılan açıklamalar toplumda bir rehavet yarattı ve herkes  dışarı çıkmaya başladı. Normalleşme deyince insanlar tamamen normale döndük sanıyorlar ve bütün tedbirleri bırakıyorlar. Açıklamalar sonrası dışarıdaki kalabalığın arttığı, fiziki mesafeye uyulmadığı ve maske takılmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzun süren bir ev ortamından sonra birçok yerde kalabalıkların oluşmaya başladığını dile getiren Demir, “Fiziksel mesafelerin ortadan kaldırıldığı maskesiz toplu ortamlar oluştu. Bu da vakaların tekrardan artmasına sebep oldu. Risk tehlikeli bir şeklide devam ediyor. Rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmamak gerekir. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmak gerekir. Dışarı çıkarken maske takmak, fiziksel mesafeye ve kişisel hijyene dikkat etmek gerekir” dedi.

KORUYUCU EKİPMAN SORUNU

Sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman verilmediği için sadece Diyarbakır’da yüzün üzerinde sağlık çalışanın virüse yakalandığı ve bunlardan 2’sinin de yaşamanı yitirdiğini kaydeden Demir, koruyucu ekipman temini konusunda yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. (Kaynak: MA)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı