Advert

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

Diyarbakır Valiliği, – Lice’de düzenlenen operasyonlarda 710 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildiğini duyurdu. Ele geçirilen kenevirlerin, bu yıl mayıs ayına kadar ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olduğu belirildi

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE
Bu içerik 3724 kez okundu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 710 bin kök kenevir bitkisi ile keneviri sulamakta kullanılan 2 bin 620 metre hortum, jeneratör ve su motoru ele geçirildi. Ele geçirilen kenevirler, bu yıl mayıs ayına kadar ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar oldu. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca,  BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla; Lice İlçesi Birlik, Tepe ve Budak Köyleri kırsalında icra edilen Narkoterör Operasyonu başarıyla tamamlanmıştır.

710 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Söz konusu operasyon esnasında; içerisine sulama sistemi kurulmuş vaziyette bulunan (14) ayrı noktada,710 bin kök kenevir bitkisi ile kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 2.620 metre uzunluğundaki su hortumu/borusu, (1) adet çanta tipi jeneratör, (1) adet jeneratör, (6) adet su motoru, (90) metre elektrik kablosu, (75) metre çelik halat ele geçirilmiş, ele geçirilen kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir.

İki şüpheli gözaltın alındı

Diyarbakır ili Lice ilçesinde ele geçirilen kenevir bitkisi, 2020 yılı Mayıs ayına kadar ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olmuş, uyuşturucu maddeyi kaynağında yok ederek milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesine engel olunmuştur. Operasyon bölgesi içerisinde, kenevir tarlası içerisinde suçüstü yakalanan iki şüpheligözaltına alınarak adli işlemlerine başlanılmıştır.  Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.” (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı