Advert

Dünya Sağlık Örgütü’nden kritik uyarı!

Dünya Sağlık Örgütü'nden korona virüsü tedbirlerini hafifleten ülkelere 'salgının ilk dalgasında ikinci zirve' uyarısı geldi: Hastalığın sırf şu an düşüşte olduğu için düşmeye devam edeceğini ve ikinci bir dalgaya hazırlanmak için birkaç ayımız olduğunu v

Dünya Sağlık Örgütü’nden kritik uyarı!
Bu içerik 3175 kez okundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsü tedbirlerini hafifleten ülkelere salgında ‘ikinci zirve’ uyarısı yaptı. DSÖ’nün Acil Durumlar Programı Direktörü Dr. Mike Ryan, salgının düşüşe geçtiği ülkelerde çoğunlukla ikinci dalgadan söz edildiğini ama mevcut ilk dalgada yakın zamanda ikinci bir zirve yaşanabileceğini söyledi.

Telekonferans üzerinden açıklama yapan Ryan, Orta ve Güney Amerika, Güney Asya ve Afrika’da birçok ülkede salgının hâlâ hızla yayıldığına dikkat çekti. Ryan, mevcut durumda önlemlerin çok hızlı kaldırılması halinde enfeksiyon oranlarının yeniden yükselişe geçebileceğini ve ilk dalga dahilinde yeni bir zirve görülebileceğini anlattı.

HAZIRLANMAK İÇİN AYLAR OLMAYABİLİR’

DSÖ yetkilisi şu ifadeleri kullandı: “İkinci bir dalgadan söz ettiğimizde, genellikle, hastalığın bir ilk dalgasının yaşanacağını ve aylar sonra bunun tekrarlanacağını kast ediyoruz. Ve bu birçok ülke için birkaç ay içinde bir gerçeklik olabilir. Fakat aynı zamanda şu gerçeğin de farkında olmalıyız ki, hastalık her an artışa geçebilir. Sırf şu an düşüşte olduğu için düşmeye devam edeceğini ve ikinci bir dalgaya hazırlanmak için birkaç ayımız olduğunu varsayamayız. Bu dalgada ikinci bir zirveyi görebiliriz.”

Ryan, ‘ikinci zirvenin hemen görülmemesi’ amacıyla, karantina önlemlerini hafifletmeye başlayan Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinin sosyal mesafe, izleme ve test tedbirlerini sürdürmesi gerektiğini vurguladı

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı