Advert

SODES iLE GELEN BAŞARI

Sosyal Destek Projeleri kapsamında Erganiç™de devletin yoksul öğrencilere yönelik verdiği ücretsiz kurslara katılan öğrenciler, YGS- LYS ve SBS sınavlarında büyük başarı sağladılar.

SODES iLE GELEN BAŞARI
Bu içerik 3427 kez okundu.

 

Yoksul öğrencilere eğitim desteği sağlanırsa başarının nasıl yakalanacağının en güzel örneği Ergani’de yaşandı. Sosyal Destek Projeleri (SODES) çerçevesinde ücretsiz eğitim desteği verilen yoksul ailelerin çocukları girdikleri sınavda büyük başarıya imza attı. SBS’ye giren 53 öğrenciden 18’i Fen, Anadolu ve Sağlık Meslek Liselerine yerleştirilirken, LYS’ye giren 70 yoksul öğrenciden 41’i üniversiteye girmeyi hak etti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Ergani’deki öğrencilerin gösterdiği başarı grafiği önceki yıla göre artış gösterirken, devletin sağladığı ücretsiz kurslarda eğitim gören fakir aile çocuklarının kaydettiği başarı göz doldurdu.

EĞiTiMDE ÇITA YÜKSELDi

            2011 -2012 yılı eğitim öğretim yılında Ergani’de SODES projeleri kapsamında yoksul aile çocuklarına yönelik ücretsiz açılan YGS- LYS ve SBS kurslarında büyük başarılar elde edildi. Ergani Kaymakamlığınca Sosyal Destek Projeleri (SODES) çerçevesinde ücretsiz eğitim desteği verilen yoksul ailelerin çocukları girdikleri sınavda büyük başarıya imza attı. SBS’ye giren 53 öğrenciden 18’i Fen, Anadolu ve sağlık meslek liselerine yerleştirilirken, LYS’ye giren 70 yoksul öğrenciden 41’i üniversiteye girmeyi hak etti. ilçe genelinde ise SBS’den bu yıl elde edilen başarı %16,9 oranında artarken, buna paralel olarak ilçemizin SBS orta öğretim yerleştirme puanı ortalaması da % 2.52 oranında arttı. Bu yıl ilçe genelinde YGS’ ye göre yerleşen öğrenci sayısı 128 den 186 ya çıkarak, önceki yıla göre başarı oranı % 45,3 artış kaydetti.

“SONUÇLAR MEMNUNiYET VERiCi”

            Bu yılki LYS-YGS ve SBS sınav sonuçlarında kaydedilen başarıyı değerlendiren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, özellikle SODES kapsamında verilen ücretsiz kurslardan yararlanarak sınava giren öğrencilerin gösterdiği büyük başarının son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Atabey: “ilçemizin LYS-YGS ve SBS sınav sonuçlarını temel alarak eğitim-öğretimi değerlendirdiğimizde başarılı bir grafik çizgisinin olduğunu, başarının bir önceki yıla göre daha üst düzeyde gerçekleştiğini görüyoruz. ilçemizin potansiyelini göz önünde bulundurduğumuzda bu başarıyı daha da yukarılara doğru çekebileceğimize inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılında da eğitim öğretim çalışmalarını denetleme, uygun eğitim öğretim ortamı hazırlama, öğretmenlerimizi motive etme ve sorunlarını çözme noktasında gerekli olan tüm katkıları sunmaya devam edeceğiz ve istikrarlı bir başarı yakalama cabası içerisinde olacağız. Bu başarıda emeği geçen herkese özellikle öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine