Advert

Diyarbakır’da 180 kişi taburcu oldu

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin, koronavirüs salgınında kentteki durumun çok kötü olmadığını belirterek, “Bugüne kadar 180 hastamız taburcu oldu.

Diyarbakır’da 180 kişi taburcu oldu
Bu içerik 3989 kez okundu.

Yılmaz YİGİTLER - Özel

Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs Türkiye’de de can almaya devam ediyor. Bir yandan vaka sayısı artarken bir yandan da iyileşenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Diyarbakır’daki Eğitim Araştırma ve Dicle Üniversitesinde tedavi gören 180 hasta taburcu oldu. 

Hiçbir sıkıntımız yok

Kentteki son durumla ilgili Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin ile görüştük. Kentteki tablonun kötü olmadığını belirten Tekin, “Bugüne kadar Eğitim Araştırma ve Dicle Üniversitesi’nde yatan ve pozitif şüphesi ile gelen toplam 180 kişi taburcu oldu. Kentimizde çok vahim bir tablo yok. Ciddi bir sıkıntımız da yok. Malzeme ve yatak sıkıntımız yok. Allaha şükür Diyarbakır kendisine yetecek güce sahip. Filyasyon ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Ateşi ve öksürüğü olan vatandaşlardan testler düzenli olarak alınıyor. Burada önemli olan sahada bu belirtileri taşıyan kişilere ulaşmak. Toplam 77 filyason ekibimiz var. Bunlar sürekli aktif olarak çalışıyor. Semtopumu olan kimse geri çevrilmiyor. Dolayısıyla vatandaş mağdur olmadan sorunu çözüyoruz. Testler ihtiyaç duyulduğunda zaten yapılıyor. Ama semptomu olmayanlara test yapılmasını Bakanlığımız da önermiyor. Sağlık Bakanımız her gün verileri açıklıyor. Ben buradan şunu söylemek istiyorum, Lütfen kendi ve sevdikleriniz iyiliği için evde kalın ve kendinizi izole edin” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var