Advert

HDP: Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli

Koronavirüs nedeniyle toplumun kıyımla karşı karşıya kaldığı uyarısında bulunan HDP Örgütleme Komisyonu Eş Sözcüsü Özlem Gündüz, “Toplumun temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli alt yapı hazırlanarak, sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir” dedi.

HDP: Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli
Bu içerik 5239 kez okundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oluşturulan Koronavirüs Kriz Koordinasyon Merkezi, partinin tüm il, ilçe örgütlerine salgına dair alınacak önlemler ve halkın bilinçlendirme çalışmalarının yürütülmesi için genelgeler gönderdi.

HDP, sosyal medya hesapları üzerinden hem Türkçe hem Kürtçe salgının yaygınlaşmaması ve herkesin kendi önlemini alabilmesi için “Evde kal” çağrıları yapıyor. Ayrıca il ve ilçelerde kurulan kriz merkezleri, tespit ettikleri yaşlı ve dezavantajlı grupları telefonla arayarak, salgınla ilgili bilgilendirme, evde kalmaları ve ihtiyaçlarının karşılanabileceğine dair çalışmalar yürütüyor. Partinin milletvekilleri de hem sosyal medya hesaplarından hem de seçmenlerine Kürtçe, Türkçe ve Süryanice evde kalmaları için mesaj gönderiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklama da özellikle bölge illerinde yurttaşların evlerinde kalmadığını belirterek, gerektiği takdirde üst düzey önlemler alınacağını söyledi.

‘Her alanda evde kalın’

HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Özlem Gündüz, salgında vaka sayısı ve yaşamını yitiren sayısının arttığına dikkati çekerek, yürüttükleri çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Bu doğallığında toplumsal anlamda bir risk barındırıyor. Öngörülen bu riske karşı tüm illerde kriz masaları oluşturduk. Kriz masalarımızın öncelikli çalışması halkı evde kalmasına yönelik yürütülüyor. Böylelikle hem kendi hem de toplum sağlığını korumasının sağlanması çalışmaları yürütülüyor. Bu salgına karşı en önemli önlemin sosyal izolasyonla sağlandığı görülüyor. Sosyal medya çalışmalarımızın yanı sıra il, ilçe yöneticilerimiz gerekli tedbirleri alarak, mahalle çalışmalarıyla bu durumu halkımıza aktarıyor. Olası tüm durumlara karşı toplumsal dayanışmayı örgütlemek için de çalışmalarımız ve hazırlıklarımız sürüyor. Vekillerimiz, yöneticilerimiz, mahalle komisyonlarımız bu ağları örmeye çalışıyor.”

'Önlemler yetersiz’

Partisinin “Evde kal” çağrılarının sürdüğünü ancak hükümetin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu dile getiren HDP, ülkede olağan süreçlerde dahi sağlığa erişimin ve alınan önlemlerin yetersiz olduğunu, salgının hızla yayılması halinde mevcut sağlık hizmeti sektörüyle krizin aşılamayacağını söyledi. Gündüz, “Öncelikle toplumun tüm kesimlerinin yaygın bir test sürecinden geçirilmesi gerekiyor. Vakaların nerede olduğuna dair bir bilgi paylaşılmıyor. Bu noktada şeffaf bir aktarım söz konusu değil, yapılan testler diğer ülkelere göre çok çok az, eksik” dedi.

‘Toplum doğru bilgilendirilmiyor’

Her bireyin önce kendi tedbirini alması gerektiğini ve toplum sağlığını korumak için evden çıkmaması gerektiğinin altını çizen Gündüz, “Onlarca insan fabrikalarda çalışmak zorunda kalıyor. Onlara dair de hızlı bir şekilde tedbir alınmalı. Bir kişiye virüs bulaşması, yüzlerce kişiye bulaştırabilir. Toplum doğru temelde bilgilendirilmiyor. Olası bir olağanüstü duruma dair nasıl bir tedbir ve kaynak ayrıldığına dair kamuoyuna bir açıklama yapılmıyor” diye konuştu.

Toplum kıyımla karşı karşıya

Toplumun büyük bir riskle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Gündüz, salgının ülke genelinde yayılmadan sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiği söyledi. Gündüz, “Toplumun temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli alt yapı hazırlanarak, sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir. Toplum bir kıyımla karşı karşıya, genel bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli” çağrısında bulundu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı