Advert

GÜNCELLENDİ: HDP’li belediyelere kayyum atandı

HDP’li belediyelere kayyım atandı, eşbaşkanlar gözaltına alındı

GÜNCELLENDİ: HDP’li belediyelere kayyum atandı
Bu içerik 10994 kez okundu.

HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyum atanırken, belediye eşbaşkanları da  gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binaları sabah saatlerinde polislerce ablukaya alınırken, belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı, belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.

 Alınan bilgilere göre, şimdiye kadar evlerine baskın yapılan belediye eşbaşkanlarından Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.

65 belediyeden 36'sına kayyım

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 2 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

HDP’den açıklama

Kayyum atamaları sonrası HDP sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

AKP-MHP iktidarı, halk sağlığı için çalışan, su gibi temel hizmetleri salgın süresince ücretsiz hale getiren belediyelerimize yönelik yeniden kayyım saldırıları başlattı. Bu sabah Silvan, Ergani ve Batman Belediye Eşbaşkanlarımız gözaltına alındı, Batman ve Lice’ye kayyım atandı.

'Salgın fırsata dönüştürülmek isteniyor'

HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar da, düzenlediği basın toplantısıyla, kayyum atamalarına ve gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Halkı değil, kendi gücünü düşünen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduklarını belirten Sancar şunları kaydetti:

Dünyayı tehdit eden bu salgınla uluslararası alanda ve ulusal olarak dayanışma içinde olduk. Ama görüyoruz ki iktidar, dayanışma yerine ayrıştırma ve kutuplaşmayı tercih ediyor. Halkı değil, kendi iktidarını düşünen yönetim anlayışı içerisindeyiz. İktidar her türlü otoriter yöntemi uygulamaya devam ediyor. Biz şeffaflık diyoruz, iktidar karanlığı tercih ediyor. Biz demokrasi katılım diyoruz, iktidar otoriterliği ve keyfiliği tercih ediyor. Biz halk sağlığı dedikçe iktidar halkın iradesine saldırıyor. Bu bir fırsatçılıktır. İktidar bu salgını bir fırsat olarak kullanmaya çalışıyor. Bu sadece siyaseten değil ahlaken de kabul edilebilir bir yönetim anlayışı değil. (Haber Merkezi)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı