Advert

Baydemir: Asker ailelerine seslendi

Kürt sorunun çözümü için müzakere masasının oluşturmasını isteyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, asker ailelerine çœPKKç™lılara evladımız deyinç çağrısında bulundu.

Baydemir: Asker ailelerine seslendi
Bu içerik 3580 kez okundu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Diyarbakır’da “Onurlu Bir Barış için Demokrasi” mitingi düzenlendi. istasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge BDP Milletvekilleri Emine Ayna,  Nursel Aydoğan, Mülkiye Birtane ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. 

Irak Federe Kürdistan Bölge Bayrağının yanı sıra PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri açıldı.

MÜZAKERE MASASI KURULSUN

Kürtçe şarkı seslendiren sanatçıların sahne almasını ardında bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir,  Kuzey Irak’ta olduğu gibi Türkiye, Suriye ve iran’daki Kürtlerin 2012 yılında statü kazanacağını iddia etti. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’e seslenen Osman Baydemir, “Savaş ve çatışmalardan çözüm olmaz. Asker ölümü, polis ölümü, gerillanın ölümü ve sivil ölümü çözüm değildir. Yegane çözüm yolu var oda parmakların derhal tetikten çekilmesidir. ister Ankara’da, ister Diyarbakır’da, ister Oslo’da müzakere masası derhal kurulsun. Çözüm müzakeredir, çözüm diyalogtur. Çözüm Kürt halkının hak etmiş olduğu, annesinin ak sütü gibi haklı statü talebini vermektir” dedi.

ASKER AiLELERiNi KIZDIRACAK ÇAĞRI

Asker ailelerine de çağrı yapan BDP’li Baydemir, “ Son çağrım tıpkı barış anneleri gibi yüreği yaralı olan asker annelerinedir. Burada, Kürdistan coğrafyasında bulunan bütün barış anneleri her seferinde haykırıyor. ‘Asker de bizim evladımız, savaş dursun diyor’. Şimdi Diyarbakır meydanından, barış meydanından Türkiye’nin dört bir yanındaki asker annelerine hürmetlerim ile birlikte çağrım ve ricam budur. Eğer siz de tıpkı barış anneleri gibi Kürt anneleri gibi gerilla bizim evladımızdır, derseniz o zaman eller tetikten çekilir. O zaman kardeş hukukunun kapısı aralanmış olur” diye konuştu.

EŞCiNSELLER PROTESTO ETTi 

Sık sık yasadışı sloganların atıldığı mitingde sıra dışı bir protesto yapıldı. Diyarbakır’da kendilerine ‘Keske sor’ (Diyarbakırspor’un renkleri yeşil-kırmızı) adını veren Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Tarancilsel (LGBT) oluşumu ismi veren bir grup eşcinsel Diyarbakır’da gay olduğu için ailesi tarafından öldürülen R.Ç.’nin katledilmesini protesto etti. Öldürülen R.Ç.’nin fotoğraflarını ve renkli flamalarını açan eşcinseller ölümlere tepki gösterdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı