Advert

Eski Ak Parti Milletvekili Uyanık yaşamını yitirdi

Bir süredir Ankara’da tedavi gören AK Parti’nin 22. Dönem Diyarbakır Milletvekilliğini yapan Fehmi Uyanık yaşamını yitirdi.

Eski Ak Parti Milletvekili Uyanık yaşamını yitirdi
Bu içerik 4664 kez okundu.

Diyarbakır’ın sevilen ve sayılan siyasetçisi eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık bir süredir Ankara’da tedavi görüyordu. Yaşam mücadelesi veren eski AK Partili vekil Uyanık 86 yaşında hayatını kaybetti.  Uyanık için mecliste tören düzenlenmesi bekleniyor.

Uyanık’ın Diyarbakır’ın Silvan İlçesine bağlı Bahçe Köyü’nde toprağa verilecek. Uyanık ailesi, Bayramoğlu Sitesi arkasında bulunan AVM karşısındaki Silvan Yas evinde taziyelere kabul edecek.

Uyanık kimdir?

1 Ocak 1934'te Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Bahçe köyünde doğdu. Müftü Mehmet Uyanık ile Züleyha hanımın oğludur. İlköğrenimini Diyarbakır Süleyman Nazif İlköğretim Okulunda, ortaokulu Gaziantep’e bağlı Islahiye'de, lise öğrenimini Maraş Lisesinde tamamladı. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler akademisinden mezun olduktan sonra askerliğini 61. Dönem yedek subay olarak İstanbul Tuzla Piyade Okulunda yaptı.

İş hayatına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı ve 28 yıl iş güvenliği müfettişi olarak çalıştı. Bu görev süresince 4 yıl teftiş kurulu başkanlığı yaptı. Devlet memuriyetinden emekli olduktan sonra siyasete atılan Mehmet Fehmi Uyanık, Fazilet Partisi’nde aktif siyaset çalışmalarına başladı. Bir müddet sonra Fazilet Partisi Diyarbakır il başkanlığına getirildi. Daha sonra 2002 seçimlerinden önce kurulan Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyesi oldu. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde bu partinin listesinden 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili seçilerek Meclis'e girdi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı