Advert

Diyarbakır’daki Orduevi satışa çıkartıldı

Diyarbakır’da 59 yıl önce yapılan ve 3 yıl önce boşaltılan eski Orduevi binası satışa çıkarıldı.

Diyarbakır’daki Orduevi satışa çıkartıldı
Bu içerik 2780 kez okundu.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki Dağkapı’da, tarihi surların karşısında, 1960’lı yıllarda yapımına başlanan ve o dönem bölgenin 13 katlı ilk gökdeleni olarak bilinen Tatlıcı Oteli, Tatlıcı Ailesi tarafından 1971 yılında hizmete alındı.

Orduevinin karşısına yapılan otel, Tatlıcı Ailesi’nin İstanbul’a göç etmesiyle 1973 yılında TSK’ya satıldı ve Subay Orduevi olarak kullanılmaya başlandı.

Bölgenin ‘gökdelen oteli’ olarak bilinen 13 katlı binanın, orduevine dönüştürüldükten sonra karşısında bulunan diğer orduevi binası ile yolun altından tünel kazılarak, bağlantısı sağlandı. TSK’nın 1973 yılında alıp, orduevi olarak kullandığı bina 3 yıl önce boşaltıldı.

Mülkiyeti TOKİ aldı

Orduevinin boşaltılmasıyla binanın mülkiyeti, TOKİ’ye verildi. TOKİ, bunun karşılığında 7’nci Kolordu Komutanlığı yerleşkesinde modern bir orduevi yapmak için geçen mayıs ayında ihale açtı.

diyarbakir_gokdelen_orduevi-2.jpeg

Yeni orduevinde projesinde, kapalı spor salonu, muhafız birlik binası, yemek salonu, kafeterya binası, teshin merkezi, su deposu, 2 nizamiye binası ve spor alanları yer alacak. Orduevi olarak kullanılan eski binanın TOKİ tarafından satılacağı belirtildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak