Advert

KARA BAYRAM

Ramazan Bayramının bilA¢nçosu Erganiç™de ağır oldu. Bayram boyunca, meydana gelen trafik kazalarında onlarca kişi yaralanırken, aralarında kan davası güden aileler bayramda silaha sarıldı.

KARA BAYRAM
Bu içerik 3548 kez okundu.

 

Ergani’de Ramazan Bayramında sular durulmadı. Arife günü Kemaliye Mahallesindeki Koreli Ali Cami, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklanırken, bayramın birinci günü, Hançerli Köyünde bayram yemeği yapmak isteyen Azize Polat, kullandığı elektrik ısıtıcısının kaçak yapması üzerine akıma kapılarak hayatını kaybetti. Bayram boyunca meydana gelen trafik kazalarında onlarca vatandaş yaralı olarak sedyelerle hastanelere taşındı. Bayramın birinci gününde kanlı bir hesaplaşmaya sahne olan 2. Gülbaran Caddesinde silahlar patladı. Kan davalı iki aile fertleri arasında yaşanan hesaplaşmada 1 kişi yaralanırken, 1 kişi de tutuklanarak cezaevine konuldu. Bayram boyunca emniyet tedbirlerini en üst düzeyde tutan Emniyet birimlerinin yaptığı operasyonda ise 100 kilo esrar maddesi ele geçirildi.
Ergani’de Ramazan Bayramı boyunca meydana gelen olaylarda bilânço kabarık çıktı. Bayram boyunca meydana gelen olaylar şöyle gelişti: Arife günü, Kemaliye Mahallesinde bulunan Koreli Ali Camiine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, camiyi ateşe vererek büyük çapta maddi hasara neden oldular. Ergani ilçesinde cami düşmanlığı devam ediyor. Kemaliye mahallesinde bulunan Koreli Ali camisinde gece 01.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını gören mahalle sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak ı söndürdü.
Üç katlı caminin Bayanlara ayrılan en üst katında çıkan yangında caminin halıları büyük oranda yandı. Yangının çıktığı bölümde bulunan halıların üst üste yığılmış halde ateşe verildiği görüldü. Yangında Caminin elektrik tesisatı ve üst katta bulunan klimalar da kullanılamaz hale gelirken Caminin duvarları da çıkan yangında zarar gördü.
Caminin kapılarında herhangi bir zorlama veya kırık izine rastlanmadı. Cami cemaati yangını çıkaranların teravihten sonra camide saklanarak yangını çıkarmış olabileceğini söyledi. Kapısı kırılan imam odasının kapısında hafif bir yangın çıktığı bu durumda da Caminin üst katını ateşe veren şahıs veya şahısların ikinci katta bulunan imam odasını da ateşe vermek istedikleri anlaşıldı.
Camide çıkan yangın camiye caminin ikinci katına her hangi bir zarar vermedi. Cami cemaati ikinci katta bulunan 3 adet Kur'an-i Kerim yerlere atıldığını ve etrafta tozlu ayak izlerinin bulunduğunu belirtiler.Yangının çıkışından hemen sonra camiyi yakan kişi veya kişiler inşaat makasıyla bir vatandaşa ait özel aracın camlarını kırdılar. Kendisiyle görüştüğümüz aracın sahibi; gece 01:20 civarında aracın camlarının kırıldığını fark ettiklerini ve inşaat makasının da aracın içinde olduğunu söyledi.
Olay yerine gelen Polis Cami yangını ile ilgili olarak inceleme başlattı. Hatırlanacağı üzere 2011 yılında Ergani'de 2 gün içerisinde 4 cami yangını olmuştu. 15 Eylül tarihinde Müftülük, Kebir ve Hacılar Camilerinde, 16 Eylül'de ise Cumhuriyet (Bagür) camii'nde yangın çıkmış ve yangını çıkaran faailerden hiç kimse yakalanmadı. Vatandaşlar, islam ve cami düşmanı olan şahısları lanetleyerek yetkililerin bir an önce cami düşmanı olan bu şahısları tespit etme talebinde bulundu.Bayramın birinci günü; Hançerli Köyünde ikamet eden Azize Polat, bayram yemeği hazırlamak için kullandığı elektrik ısıtıcısının kaçak yapması üzerine akıma kapılarak hayatını kaybetti. Aşsız ve Almaz aileleri arasında daha önceden bulunan kan davası bayramın birinci gününde kanlı hesaplaşmaya sahne oldu. 2. Gülbaran Caddesi üzerinde motosikletiyle hareket halinde bulunan Ayhan Aşsız,  aralarında, birinin üzerinde kadın kıyafeti bulunan 4 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda omzundan yaralanan Aşsız, ambulansla devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, şüphelilerin izini süren emniyet birimleri, silahlı saldırıyı düzenleyen 4 kişiyi Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ele geçirdi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılardan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bayramın ikinci günü: Yukarı Kuyulu Köyünden Ergani istikametine gelen, Paşa Tune idaresindeki 21 HP 833 plakalı araç, aşırı hız nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek takla attı. Meydana gelen kazada, araç içerisinde bulunan; Paşa Tune, Sevda Nazik, Süleyman Nazik, Sevgi Nazik, Hanım Nazik ve Murat Tune yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ergani Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi edildi. Aynı gün meydana gelen ikinci trafik kazası da şöyle gelişti: Diyarbakır istikametinden Elazığ istikametine giden 26 TC 618 plakalı araç ile 06 DS 9754 plakalı araçlar Karpuzlu mevkiinde aynı şerit üzerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yan yana çarpışarak takla attılar. Meydana gelen kazada, her iki araçta bulunan; Aziz Kaya, Nizamettin Tüfek, Sinan Karabulut, Fuat Atilla, Berçem Yalçın, Ramazan Bayoğlu, Mustafa Bayoğlu, Şahin Çalışkan ve Tuba Akar yaralandı. Ağır yaralı olarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakıma alınan Ramazan Bayoğlu’nun hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Öte Yandan Ergani ilçesine bağlı değirmendere köyü yakınlarında Elazığa giden araç kaza yaptı. kazada 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak