Advert

ERGANiç™DE TEDAŞ A‡ALIŞMALARI

TEDAŞ Ergani Başmühendisliği Şube Şefi Adnan Güzel, kısa süre içerisinde hazırladıkları projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, Ergani ilçesinde elektrik konusunda yaşanan sıkıntıları asgari düzeye indirgeyeceklerini söyledi.

ERGANiç™DE TEDAŞ A‡ALIŞMALARI
Bu içerik 3876 kez okundu.

 

Yakın zaman önce göreve geldikleri günden bugüne dek yoğun bir çalışma temposu içinde, yıllardan beridir elektrik anlamında ihmal edilen Ergani ilçesinin biriken sorunlarını bertaraf edebilmek ve vatandaşların kaliteli hizmet alabilmesi için çeşitli projeler hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Güzel, bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte vatandaşların, özellikle de esnafların bu kış sezonunda elektrik sıkıntısı yaşamayacaklarını vurguladı.

            Göreve geldiği günden buyana yürütülen çalışmaları Ergani Haber’e değerlendiren TEDAŞ Ergani Başmühendisliği Şube Şefi Adnan Güzel, öncelikle, vatandaşların bu Ramazan Bayramını mağdur olmadan ve elektrik sorunu yaşamadan geçirmeleri için bazı uyarılarda bulundu. Güzel, “Bilindiği gibi bayramın gelmesiyle birlikle bayram hazırlıkları çerçevesinde hazırlık yapan vatandaşlarımız çoğunlukla elektrikli ocaklara ve fırınlara yükleniyorlar. Bu aşırı yüklenme nedeniyle zaten yetersiz olan ilçemizdeki elektrik akımı sigortaların atmasına ve vatandaşların mağduriyetine yol açıyor. Bu açıdan vatandaşlarımızın bayram hazırlıkları çerçevesinde yapacakları çörek gibi hamur işlerini mahalle fırınlarında yaptırmalarını, evdeki elektriğe fazla yüklenmemelerini vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından rica ediyoruz” dedi.

SOKAKLAR AYDINLATILIYOR

            Merkez ve köylerde eş zamanlı olarak aydınlatma ve trafo güçlendirilmesi gibi çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Adnan Güzel, ilçedeki sokak aydınlatmalarının yüzde 70 oranında tamamlandığını ifade ederek, kalan yüzde 30’luk kısmın tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. ilk etapta ilçe merkezinde yetersiz olan dört noktaya trafo güçlendirmesi yapıldığının altını çizen Adnan Güzel şunları söyledi: “Adnan Menderes, Aziziye, Fevzi Çakmak ve Şirinevler Mahallelerine yönelik 1200 kwa’lık trafo güçlendirilmesi yaptık. Aydınlatma problemi yaşanan cadde ve sokaklarımızda bugüne kadar 300 adet armatör ve 200 ampul taktık, merkezden 250’ye yakın talebimiz var. Sokak aydınlatmaları konusunda yüzde 70’lik oranda büyük çapta bir çalışma gerçekleştirdik. Kalan kısmın da kış sezonu başlamadan, merkezden talep ettiğimiz malzemelerin gelme durumuna göre, tamamlanmasını öngörüyoruz” dedi.

KIŞA HAZIRLIK

            Kışa hazırlık çalışmaları çerçevesinde merkezdeki tüm mahallelere 5’er tane ilave trafo yapılacağını müjdeleyen Adnan Güzel, çarşı merkezinde faaliyet yürüten esnafların özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintileri dolaysıyla mağduriyet yaşamamaları için iki adet trafo ilavesi yapacaklarını söyledi. Güzel; “ilçe merkezinde faaliyet yürüten esnaflarımız kış aylarında, özellikle kayıp kaçak oranının artmasından kaynaklı yaşadıkları kesintiler nedeniyle sağlıklı enerji alamıyor ve sağlıklı çalışamamaktadırlar. Bu durum bizleri de son derece rahatsız etmektedir. Çünkü bizler de bu memleketin insanıyız. Esnaflarımızın, vatandaşlarımızın bizlerin görev alanı içerinde mağduriyet yaşamaları bizleri de rahatsız etmektedir. Bu bağlamda özellikle esnaflarımızın bu kış itibariyle mağduriyet yaşamamaları için Milli Egemenlik Cadde üzerinde bulunan iki noktaya binlik trafolar atarak esnaflarımızın mağdur olmamalarını sağlayacağız” diye konuştu.

DiREKLER DEĞiŞECEK

Yeni yerleşim yerlerinin oluşmasıyla birlikte ihtiyaç doğan elektrik direği ihtiyacının karşılanması için 600 adet yeni direk dikileceğini belirten Güzel, “ilçemizin gelişmesine paralel olarak ihtiyacı doğan elektrik direkleri konusunda yaptığımız talep olumlu neticelenmiştir. ilçe merkezindeki yeni yerleşim birimlerinde geçici olarak kullanılan tahta direkler sökülerek yerine 600 adet yeni direkler dikilecek. Bunun yanında ilçemizdeki bazı cadde ve sokaklarda zamanla ortada kalan atıl durumdaki direklerin kaldırılması için de belediyemizle birlikte koordineli bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

9 MiLYON BÜTÇE

ilçe merkezinde yürütülecek trafo, aydınlatma ve şebeke çalışmaları için yaklaşık 9 Milyon liralık bir yatırım yapılacağını vurgulayan Adnan Güzel, ilçe merkezindeki bazı şehir şebekelerinin onarımı ve Elazığ- Diyarbakır yolu üzerindeki anayol şebekesinin yeraltına çekilmesi için 6 Milyon, Kıralan mevkiinde bulunan yeni yerleşkelerin trafo, şebeke ve aydınlatma işleri için de 3 Milyon lira’nın tahsis edildiğini söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı