Advert

ingilizler Bağlarç™ı konuşuyor

Diyarbakırç™ın Bağlar ilçesi ç˜Direksiyona kadınlar geçiyorç™ haberiyle ingiliz Guardian Gazetesiç™ne haber oldu. Bunun nedeni, AB destekli bir proje kapsamında eğitilen 120 kadının ehliyet alıp, otobüs ve taksilerin şoför koltuğuna oturmaya hazırlanıyor

ingilizler Bağlarç™ı konuşuyor
Bu içerik 5256 kez okundu.

Kadının sosyal statüsünün iyileştirilmesi amacıyla uygulanan Avrupa Birliği (AB) destekli proje, ingiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian’da geniş yer buldu. Habere göre 18-29 yaş grubundaki kadınlara halkla ilişkiler, muhasebe, bilgisayarın yanı sıra araç kullanma eğitimi verildi. Nüfusuna kayıtlı kadınların sadece yüzde 4’ünün sigortalı bir işi olan ilçede direksiyon kursuna katılan 120 kadından 90’ı B sınıfı ehliyet aldı; 30’u ise otobüs kullanımı için gereken E sınıfı ehliyet aldı. ilçe belediyesi, taksi ve otobüslerde kadın şoför istihdam etmeyi kararlaştırdı. 

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır’daki sürücülerin yüzde 12.6’sının kadın olduğunu, ilçedeki 18 yaşın üstündeki kadınların yüzde 50.4’ünün okuma yazma bilmediğini, üniversiteye giden kız öğrenci sayısının yüzde 0.8’le sınırlı olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu projelerle kadının sosyal yaşamdaki yerini değiştirmek istiyoruz. Bizim ilçemiz Diyarbakır’ın diğer ilçelerine göre çok dezavantajları olan bir ilçe. Sınıflar çok kalabalık, bilgisayar, kütüphane, laboratuvar yok.” Kadınları şoför koltuğuna oturtacak olan Baran, 2010’da 13 kadının temizlikçi olarak işe alınmasını sağlayan bir başka proje uyguladıklarını, yiyecek ve el sanatları alanında üretim yapan bir kadın kooperatifini desteklediklerini de anlattı. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine