Advert

Yağmur gazetecilerle iftarda buluştu

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yerel ve ulusal basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yağmur gazetecilerle iftarda buluştu
Bu içerik 5586 kez okundu.

 

Prof. Dr. Yusuf Yağmur tarafından Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde verilen iftar yemeğine DEAH başhekim yardımcıları, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi ipek, yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı. Gazetecilere iftar yemeğine katıldıkları için teşekkür eden Prof. Dr. Yusuf Yağmur, böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ve katılımcıların da bu mutluluğunu arttırdığını söyledi.

Sağlık çalışanları ile basın mensupların ortak yönlerinin gece ve gündüzlerinin olmaması olduğunu kaydeden Yağmur, her iki meslek grubunun da zor şartlar altında yürütüldüğünü dile getirdi. Yağmur, "Arkadaşlar ve değerli çalışma arkadaşlarım böylesi değerli bir günde bizi kırmadan böyle bir iftar saatinde buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Basın mensubu arkadaşların ve sağlık çalışanlarının ortak yönleri var. iki grubunda zamanı yok ikisi de gece gündüz çalışıyor, sizlerde bizler gibi zaman kavramı olmayan bir çalışma içerisindesiniz. Bu açıdan sizleri kendi grubumuza benzetiyorum" dedi.

Açıklamalarında DEAH tarafından kısa zamanda yapılan çalışmalara da değinen Yağmur, "DEAH kısa zamanda şehrimizde kuruldu. Gerçekten sağlıkta dönüşüm programının önemli bir meyvesiydi. Sağlıkla dönüşüm programında çok önemli devrim niteliğinde değişimler oldu .

DEAH 2010 yılında boş bir binaydı, çok şükür bugün itibariyle bin 163 yatak, üç bine yakın çalışanı var. Çalışanlarından bin 40 kişi işçidir. Günde 7 bine yakın hasta muayenesiyle yılda bir milyon 550 bin muayenesiyle Türkiye sıralamasında ilk onunda yerimizi alıyoruz. Sağlık Bakanlığı hastaneleri arasında 900 hastane arasında ilk ondayız" şeklinde konuştu.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine