Advert

Fındık İşçileri Yola Çıktı

Ergani’nin kenar mahallelerinde oturan yüzlerce dar gelirli, fındık göçü için Karadeniz bölgesinin yolunu tutuyor.

Fındık İşçileri Yola Çıktı
Bu içerik 2345 kez okundu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden binlerce mevsimlik işçi, fındık bahçelerinde çalışmak üzere Marmara ve Karadeniz bölgelerine gitmek üzere yola çıktı
Ergani'de konaklayan işçiler, günde 75–85 lira kazanmak için Sakarya, Düzce, Ordu ve Giresun'a gideceklerini söylediler.
 Fındık bahçelerinde yaklaşık 2 ay çalışacak işçiler, bölgelerinde iş imkanı bulamadıkları için bu uzun yolculuğunu yaptıklarını ifade ederek, 
Yaklaşan kurban bayramına rağmen iş için yollara düştüklerini belirten bazı gençler, “Önümüz bayram ama bizler de ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için mecburiyetten gurbet yollarına düşüyoruz. Çünkü yaz mevsiminde çalışmak zorundayız. Bayramı ailelerimizle birlikte geçirmek isterdik ancak çalışmak için de gurbete çıkmak zorundayız. Gerek minibüs gerekse de trenle Karadeniz illerine yol alıyoruz. 
"Bölgemizde istihdam alanlarının yokluğu yüzünden her yıl Marmara ve Karadeniz bölgelerine gidiyoruz. Yolculuk sırasında büyük çileler çekmemize rağmen bu yolculuğu yapmak zorunda kalıyoruz. Şayet bölgemizde istihdam alanları açılırsa, artık bu çileli yolcuğu yapmayız" 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak