Advert

O köyde 20 kişiyi kene ısırdı!

Karlıova’nın Sudurağı köyünde son bir ayda kenelerin ısırdığı 20 kişiden 2’sinin tedavisi sürüyor. Hayvanlarını meralara götüremeyen, bağ ve bahçelerini sulamayan köylüler, yetkililerden önlem alınmasını istiyor.

O köyde 20 kişiyi kene ısırdı!
Bu içerik 2407 kez okundu.


Bingöl Karlıova ilçesi Sudurağı (Azizan) köyünde yaklaşık 1 aydır Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında ciddi bir artış yaşandı. 300 haneli Sudurağı köyünde 1 ayda 20 kişiyi kene ısırdı. 20 kişi Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahaleleri yapılırken, 4 kişi Diyarbakır Dicle üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Bunlarda 2’si taburcu olurken, sağlık durumları kritik olan Rojin Ceba (17) ve Ahmet Kaldık’ın (22) tedavileri Diyarbakır’da sürüyor. Kene vakalarının artması köyde tedirginliğe neden olurken, köylüler, hayvanlarını meraya çıkarmadığını, bağ ve bahçelerini sulamaya gidemediklerini belirtti. 
 
‘KENE KORKUSUNDAN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ’
 
Köyden Halim Bek, kene saldırısı altında olduklarını belirterek, “Normal hayvan kenesi değil, zehirli kenelerdir. Özelikle insan vücuduna yapışıp zehirliyor. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. Bu kenelerin nerden, nasıl geldiğini bilmiyoruz. Kene korkusundan 1 aydır bostanlarımızı sulamaya gidemiyoruz. Hayvanlarımızı meraya çıkartamıyoruz” dedi. 
 
‘ÖNLEM ALINSIN’
 
Bek, köy muhtarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bu sorunu bildirdiğini, ancak buna rağmen her hangi bir müdahalenin yapılmadığını söyleyerek, bir an önce önlem alınmasını istedi. Bek, köyün ilaçlanması gerektiğini ve kenelerin nerden nasıl geldiğini araştırılmasını talep etti. 
 

Bingöl Karlıova kene köy
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı