Advert

Hayvan barınağında "mama yolsuzluğu"

Diyarbakır’da havansever bir vatandaşın duyarlı davranışı Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki yolsuzluğu ortaya çıkardı. Hayvan barınağındaki görevlileri takibe alan Filiz Kaya isimli hayvan sever, barınaktaki görevlil

Hayvan barınağında
Bu içerik 6586 kez okundu.

Yenigün Özel

 Diyarbakır’da bulunan ve Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvan severler tarafından yardım ve askeri kışlalarda toplanan atık ekmek ile yemekleri burada bulunan görevliler tarafından hayvanlara verilmesi yerine satıldığı iddia edildi. Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde yapılan incelmelerde K. İ. isimli şube müdürü görevden uzaklaştırıldı. Konu ile ilgili olarak Hayvan barınağındaki görevlileri takibe alan ve daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunan Filiz Kaya isimli hayvan sever, söz konusu barınakta araştırma yapılması durumunda daha korkunç iddialarda ulaşılacağını savundu.

Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Daha önce Diyarbakır’da ikamet eden ve ardından Avusturya’ya giden ve 28 yıldır Avusturya’da ikamet eden fakat yaz tatili için ve koruma altına aldığı 11 yavru köpek için geldiği Diyarbakır’da korkunç manzaralarla karşılaştığını ileri süren Filiz Kaya isimli hayvan sever, gördükleri manzara karşısında şok olup önce hayvan barınağındaki görevlileri takibe aldı ardından da savcılığın yolunu tuttu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanları aç bıraktığını iddia eden aynı zamanda Avusturya’da bir hayvan koruma derneği üyesi olan Filiz Kaya, ifadesinde, K. İ.’nin devletin ve hayvan sever vatandaşların gönderdiği mama, ekmek ve sütlerin kendi kliniğinde sattığını iddia ederek şikâyette bulundu. Savcılık soruşturması devam ederken, konu ile ilgili kaldığı Avusturya’dan röportaj videosu çekip gönderen Kaya, olayı tüm ayrıntılarını anlattı.

Zehirli iğne iddiası

“2 ay önce 1 anne ve 11 yavru köpeği koruma altına almıştım. Koruma altına aldığım anne köpek ve 11 yavrusunun belgesini alıp daha sonra Avusturya’ya getirip ailelere sahiplendirmek istiyorum. Onlar için Diyarbakır’a geldim barınaklar hakkında duyum almıştım. Yanımda bir hayvan sever kadınla birlikte mama alıp barınağı ziyarete gittik. Maalesef duyduklarım ve orda gördüklerim arasında çok fark vardı. Oranın bir rehabilitasyon merkezinin olmadığı, aksine bir ölüm kampının olduğu hayvanların orada acı çekerek ya açlıktan yada zehirli iğne yapılarak öldürüldüğünü duydum. Barınaklara hayvan severler tarafından getirilen mamaların K. i. tarafından gayri resmi kliniğe götürüp orada sattığını ve zavallıların ekmeklerine kadar onlara verilmeyip onları paraya dönüştürüp zavallıları açlığa mahkum eden bir barınak vardı karşımdan maalesef. Bunun yarısına ihbarla gelen hayvanların öldüğünü, anne veya bebekler ise anne yolda zaten barınağa getirilene kadar zehirli iğne ile öldürülüp bebeklerinde orada zehirli iğne verilerek öldürüldüğünü duydum. Bunlar çok korkunç şeylerdi ve ben elimden gelen be varsa yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Adaletin yerini bulacağına da inanıyorum ve bu katliamın artık durdurulması gerekiyor. Çünkü onlarda bir can taşıyor. Onların yaşam hakları var ve bizim onların yaşam haklarına saygı duymamız gerekiyor.”

Sorumlu Şube Müdürü görevden uzaklaştırıldı

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu K.İ. hakkında askeri birliklerden hayvanlar için gönderilen ekmekleri çevredeki fırınlara, hayvanlara verilmesi gereken ilaçları ise veterinere sattığı ve hayvanlar fazla dışkı yapmasın diye aç bırakıldığı iddiaları üzerine belediye yetkilileri tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerin sürdüğü öğrenilirken, K. İ., isimli Şube Müdürü görevden uzaklaştırıldı öğrenildi. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı