Advert

Sbs'den iki Farklı Puan Alan A–ğrenci Şokta

Seviye Belirleme Sinavi (SBS) sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan, Diyarbakir'in Ergani Ilçesi'ndeki 16 yasindaki Mehmet Sait Senol, 2 saat arayla internetten iki ayri sonuç çiktisi aldigini iddia ederek, bu duruma anlam veremedigini söyledi.

Sbs'den iki Farklı Puan Alan A–ğrenci Şokta
Bu içerik 3369 kez okundu.

 

            Ergani Sezai Karakoç Ilkögretim Okulu 8'nci sinif ögrencisi Mehmet Sait Senol, SBS sonuçlarinin açiklandigi 12 temmuz günü internet sitesinden baktigi sinav sonuçlarinda, 458.884 puan aldigini gördü ancak, yasanan yogunluk nedeniyle bilgisayar çiktisini alamadigini söyledi. Bunun üzerine yaklasik bir hafta bekleyen Senol, 18 temmuz günü bir internet sitesinden 458.884 puan aldigi belgenin çiktisini aldi. Bir süre sonra okudugu dershanenin rehber ögretmenine giden Mehmet Sait Senol, burada internetten indirilen belgede puaninin 310.884 oldugunu görünce soke oldugunu söyledi.
Mehmet Sait Senol, neye ugradigini anlayamadigini belirterek, "Sonuçlarin açiklandigi gün bir türlü çikis alamamistim. Ben de nasil olsa daha zamanimiz var diye bir hafta sonra yani dün internetten çikis aldigimda puanim 458.884 idi. Yaklasik 2 saat sonra da dershanedeki rehber ögretmenime gideyim, tercihlerim için danisayim diye onun yanina gittim. Onun odasinda internetten puanlarima bakinca soke oldum. Puanim 310.884'e düsmüstü. Ne diyecegimi sasirdim. Ama elimde belge vardi. Ögretmenime gösterdim o da sasirdi" dedi.
Mehmet Sait Senol'un okudugu dersanenin rehber ögretmeni Zeynep Tastekin, "Ayni sinav için iki farkli sonucun gelmesi mümkün degildir. Isin ilginç olan tarafi her iki sonuçta da farkli puanlar bulunmakta. Ögrencimizin verilen hangi puana göre tercih yapacagi belirsizdir. Yetkililerce ögrencinin magduriyetinin biran önce giderilmesi gerekmektedir" diye konustu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine