Advert

Belediye Meclis üyesi aday adaylığına rekor başvuru!

Belediye Meclis üyesi aday adaylığına rekor başvuru!
Bu içerik 3530 kez okundu.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler için AK Parti Diyarbakır’da ilçe Belediye Başkan adaylarını 14-20 Aralık tarihleri arasında açıklanması beklenirken, AK Parti Belediye Meclis üyesi aday adaylığı için bugün itibariyle 373 kişinin başvurduğu öğrenildi. Meclis üyesi aday adaylık başvuruları devam ediyor. Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan aday adaylığı için 129 kişi başvurmuştu.
31 Mart’ta yapılacak Mahalli idareler seçimleri nedeniyle Siyasi partilerde oluşan aday belirleme hareketliliği tüm hızıyla sürürken, AK Parti Diyarbakır’da ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için itinalı bir çalışma yürütüyor. 5-16 Kasım tarihleri arasında Başta Büyükşehir olmak üzere 17 ilçe Belediye Başkan aday adaylığı için 129 kişinin başvurduğu Diyarbakır’da, aday adayı sayısının 2’ye düştüğü öğrenilirken, resmi olmamasına rağmen tek aday adayın olduğu Lice, iki aday adayının olduğu Kulp, aday adayın olmadığı Kocaköy ile Eğil’de belediye başkan adayının belirlendiği ileri sürüldü.
VEKiLLER VE ATiLLA ADAYLARI BELiRLEMEYE BAŞLADI
17 ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi için AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, il Başkanı Serdar Budak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Başkan adayı Cumali Atilla’nın yoğun bir çalışma trafiğine girdiği öğrenildi. Adayların resmi olarak 14-20 Aralık tarihleri arasında açıklanması beklenirken, 127 aday adayı büyük bir heyecan içerisinde sonuçları bekliyor. Sonuçları büyük bir merakla bekleyen aday adayları ziyaretlerini ve kulis çalışmalarını da yürütürken, yaklaşık 1 hafta önce başlayan Belediye Meclis üyesi aday adaylık başvuruları da sürüyor.
373 MECLiS ÜYESi ADAY ADAYI
Alınan bilgiye göre, 17 ilçe Belediye Meclis üyesi aday adaylığı için ilçe başkanlıklarına şimdiye kadar 373 kişinin başvurduğu öğrenildi. Yapılan başvurulara göre, en çok aday adayının başvurduğu yer 75 aday adaylığı ile Kayapınar oldu. En az başvuru ise 1 aday adayı ile Kocaköy ilçesi oldu.
iŞTE BELEDiYE MECLiS ÜYESi ADAY 
ADAYLARININ TAM SAYISI
Bağlar: 30, Bismil: 7,Çermik: 16,Çınar: 24,Çüngüş: 13,Dicle: 7, Eğil: 6,Ergani: 40,Hani: 10,Hazro: 5,Kayapınar: 75,Kocaköy: 1,Kulp: 11,Lice: 3,Silvan: 15,Sur: 60,Yenişehir: 50,
(Sait BAYRAM’ı Özel Haberi)
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine