Advert

Yürüyüş Yoluna ikinci Saldırı!

Zülküf Peygamber türbesine yapılan ahşap yürüyüş köprüsü bir kez daha tahrip edildi.

Yürüyüş Yoluna ikinci Saldırı!
Bu içerik 3256 kez okundu.
Ekrem SENVAR
Ergani’de 5 yıl önce turizme kazandırılması amacıyla yapılan Zülküf Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'na giden yoldaki ahşap köprü tahrip edildi. Yürüyüş yolu, daha önce de yakılmıştı.
Ergani ilçesi'nde, Zülküf Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağ'ına giden yolda bulanan ahşap köprü kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından tahrip edildi.
5 YIL ÖNCE TURiZME KAZANDIRILMIŞTI
Ergani Kaymakamlığı tarafından, Zülküf Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'na giden yolda 5 yıl önce turizme kazandırılması amacıyla yapılan 450 metrelik ahşap yürüyüş yolu daha önce yakılmıştı, şimdi ise tahtaları sökülüp tahrip ettiler. Zülküf Peygamber'in türbesinin Makamını ziyarete gelenler bu duruma tepki gösterdiler. 
Zülküf Peygamber'in makamını ziyarete gelen vatandaşlar, daha önce bu yürüyüş yolu kendilerini ve inançları oylan kişiler tarafından yakılmıştı şimdi ise yürüyüş yolunda bulunan ahşapları yerinde sökmüşler bu makam dağına yapılan ikinci saldırı oldu. Bir çok illerden gelen ziyaretçilerimiz bu duruma tepki gösterdiler. Bununla beraber Makam türbesine bir imam görevlendirilsin ezan burada da okunsun dememize rağmen hiçbir yetkili bizi ciddiye almadı dediler.  
Makam türbesine gelen ziyaretçilerin abdest alacak suyun olmadığını belirten vatandaşlar, burası makam türbesi araçlarımızla geliyoruz bizlerden oto park ücreti 5 lira alınıyor. Dua etmek paralımı olur diye sitem ettiler. 
Makam dağının bir çok sorununun olduğunu belirten vatandaşlar, 6-7 sene önce makam dağına ışıklandırma yapılmıştı, güzel bir görünümü vardı. Bu ışıklandırma Diyarbakır’dan bile gözüküyordu. Şimdi ne oldu hiçbir yetkili ilgilenmedi, makam türbesinde ne su, ne imam, ne de ışıkları yanar oldu. Biran önce makam dağı, makam türbesinin eksiklerinin giderilmesini istiyoruz dediler.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var