Advert

Vekil ile bakan uzlaşamadı!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, ''Kürt sorununun çözümüne PKK'yı da dahil etmek ve PKK'ya da bir çözüm sunmak zorundasınız'' açıklamasında bulundu. Bakan Mehdi Eker ise ''Kürt sorununu PKK'dan bağımsız çözeceğiz'' diye konuştu.

Vekil ile bakan uzlaşamadı!
Bu içerik 3470 kez okundu.

 

"PKK'YA DA ÇÖZÜM SUNMAK ZORUNDASINIZ"

Ensarioğlu, PKK'yı böylesi bir çözümün dışında tuttuğunu, bu nedenle özellikle son günlerde örgütün kamu yatırım inşaatlarında çalışan iş makineleriniı yakma ve adam kaçırma gibi eylemlere yöneldiğini belirtti. Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bugün silahı, mevcut şiddeti gerekçelendirme adına, çözüm arayışlarını istikrarsızlaştırma çabaları var. Kürt sorununu çözerken, PKK'yı görmezden gelen, örgütü orta yerde bırakan bir çözüm, PKK'da böyle reflekslere sebep olabiliyor. O yüzden bu çözüm sürecine PKK'yı da dahil etmek ve PKK'ya da bir çözüm sunmak zorundasınız. Bunun adına bir takım diyalogların geliştirilmesi ve belki BDP'nın ya da AK Parti'de siyaset yapan bizlerin, biraz daha insiyatif geliştirip çözüm adına hem diyalog yolunu geliştirmemiz, hem de yani şiddetin son bulması ile ilgili güvenlik tesis etmemiz gerekir."

PKK’nın Silvan’da yatığı şantiyede inceleme yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, “Halkın AK Partiye dönük umudu artıyor. Demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili atılan adımlar var. Kürt meselesinin çözümünde halkın beklediği adımlar oluyor. Halkın beklediği düzenlemeler yapılıyor. Bugün Kürt dilininin kullanımına dönük adımlar var bunlar çok önemli adımlardır. Düzenlemeler yapılıyor. Somut adımlar atılıyor. Onlar bundan rahatsız oluyor, tedirgin oluyor ve bunun atılmasını istemiyorlar. PKK ’Çözüm biziz diyor’ PKK kendi kadrolarının çıkarları peşindedir. Kürtler’in ne kadar demokratikleşme, sivilleşmeden ne kadar faydalandıkları faydalanacakları onların umurunda değil. Bu bölgede tek meselemiz bundan ibaret değil. Ekonomi, altyapı ve diğer hizmetlerle ilgili bir sürü mesele var. Bunlarında bir yandan çözülmesi lazım. Yol yapılacak, baraj yapılacak, istihdam yaratılacak. Buranan evlatları niye fındık toplamaya binlerce kilometre öteye gidiyor. Bu insanlar sulama ve baraj olursa kendi topraklarında çalışacak. Bunu istimiyor, gözyaşı, problem artsın, insanlar bununla yaşasın istiyorlar. Hadise bu. Bunun için AK Partiye dönük saldırılar artıyor. Çünkü, milletin burada nezdindeki meşru siyasi organizyasyon AK Parti ve Türkiye’nin her yerinden destek görüyor. Onun için Türkiye’deki Kürt vatandaşlarımızın da akli selim sahibi olanların hepsi de bu işin AK Partinin çözülebileceğine inanıyor, görüyorlar. Ama örgüt ’Hayır, ben buna kurşun sıkacağım, mayın patlatacağım, araçları yakacağım, saldırıda bulunacağım, bomba atacağım, benim istediğim gibi olacak’ diyor. Kendi politik görüşünü ve sistemini dayatıyor. Kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi siyasi manada kendisinin tercihlerini benimsemeyenlere savaş açıyor."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı