Advert

Rezka: "Heniyye, ikinci Turuna Ocak Sonunda A‡ıkacak"

Filistin Başbakanı ismail Heniyye'nin siyasi danışmanı Dr. Yusuf Rezka, Heniyye'nin Ocak ayı sonunda yeni bir Arap ve islam ülkeleri turuna çıkacağını ve ikinci turun Katar, iran ve diğer bazı islam ülkelerini kapsayacağını söyledi.

Rezka:
Bu içerik 3927 kez okundu.

HABER MRK - Danışman Dr. Yusuf Rezka, Filistin gazetesinde bugün (12 Ocak Perşembe) yayınlanan röportajında, 2006 yılında seçimleri kazanan Hamas'ın kurduğu hükümete uygulanan siyasi ablukanın sona erdiğini belirterek, Heniyye'nin ziyaret ettiği ülkelerde seçilmiş başbakan sıfatıyla karşılandığına dikkat çekti.

Heniyye'nin resmi yetkililer ve halklar tarafından coşkuyla karşılanmasının Gazze'ye uygulanan siyasi ablukanın yanlış olduğunu gösterdiğini kaydeden Rezka, Hamas'ın Filistin-Türkiye ilişkilerini çok iyi yönettiğini ve bunun Filistin davası için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Arap devrimlerinin Filistin davasına daha çok özgürlük getireceğini ifade eden Rezka, Filistin davasının tüm Filistinli partilerden büyük kalmaya devam edeceğini belirtti.

Heniyye'nin Katar ziyaretinin gecikme sebebine de değinen Rezka, Katar Emiri'nin dış geziler nedeniyle ülke dışında olmasının ziyaretin gecikmesine yol açtığını söyleyerek, Katar'ın Filistin halkını ve direnişini desteklediğini ifade etti. Rezka, Filistin Başbakanı'nın ziyaret ettiği ülkelerde devlet başkanlarını ve yetkilileri Gazze Şeridi'ne davet ettiğini açıkladı. (Fikret A–zkan - iLKHA)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı