Advert

Bir Haftada 6 A–ğretmenin Değiştiği iddiası

Bir Haftada 6 A–ğretmenin Değiştiği iddiası
Bu içerik 3369 kez okundu.
Ergani ilçesi Yenişehir ilkokulunda bir haftada 6 öğretmenin değiştiği iddia ediliyor. 
Ergani Yenişehir ilkokulunda öğretmen değişikliğine tepki gösteren öğrenci velileri bu duruma bir an önce çözüm getirilmesini istediler. 
Okul bahçesinde toplanan öğrenci velileri yetkililere seslendi. Bir okulda 6 sınıfın öğretmeninin değiştiğini iddia eden öğrenci velilerinden Ersin Öz, benim çocuğum 1. sınıfa gidiyor bir dönem tamamlanmadan 6 öğretmen değiştirdi. Bir hafta önce bir öğretmen vardı bir hafta sonra sınıfa gittim başka bir öğretmenle karşılaştım. Çocuğum akşam eve geldiğinde ben eski öğretmenimi istiyorum diyerek psikolojisi bozulduğunu söyledi. 
Sesimizi yetkililere duyuracaklarını belirten öğrenci velisi Abbas Zengin, bu gün çocuğumu okula götürdüm yedinci kez öğretmeni değişti. Okulun kapanmasına 3 ay kadar bir zaman kaldı çocuğum halen harfleri tanımıyor. Benim çocuğum ne öğrenmişse annesinin sayesinde öğrenmiş, eve geldiğinde senin öğretmeninin ismi ne diyorum bilmiyor çocuk haklı her hafta bir öğretmen değişiyor nereden bilsin, psikolojisi bozulmuş. Yetkililer kimse buna çözüm bulsunlar eğer bulmuyorlarsa bizler çocuğumuzu okula göndermeyeceğiz dedi. 
Bu okulda görev yapan öğretmenler torpille başka bir okula gidiyorsa kadrosunu da beraberinde götürsün diyen öğrenci velilileri, bizim çocukların psikolojisi bozulmuş, okula gelmek istemiyorlar ağlata ağlata okula zorla getiriyoruz. Getiriyoruz ama öğretmenleri her seferinde değişiyor, bizim çocuklarımıza ilk önce eğitim gerek. Öğretmenleri sık sık değişen bir çocuk nasıl bir eğitim alır. Bizim öğretmenleri nasıl buradan gönderiyorlarsa buraya da gitmeyen öğretmenler versinler. Kendi çocuklarını mağdur etmiyorlar ama bizim çocuklarımızı mağdur ediyorlar, bunlarda Allah korkusu yok mu? biz onları Allah'a havale ediyoruz dediler. 
Ergani ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ise, Okul da görev yapan öğretmenlerin geçici görevlendirilmesi vali beyin takdirinde, birinci dönem 5 öğretmenin can güvenliği alakalı olarak geçici görevlendirilmesi yapıldı. Bizim dışımız da gelişen bir durum. Öğrencilerin eğitimde mağdur olmaması için yerlerine geçici öğretmenleri yerleştirilerek birinci dönem eğitim öğretimi kapattık. Ancak Norm kadro fazlası olduğu için ikinci dönemde de öğretmenlerin yerleri değişti. Değişen öğretmenlerin yerine seri bir şekilde tekrar öğretmen görevlendirdik, eğitim öğretim akmasın diye. Şuan Yenişehir okulumuzun tüm sınıflarında öğretmen eksiğimizin olmadığını söyledi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güzellik salonundan çirkin tavır
Güzellik salonundan çirkin tavır
Felsefe öğretmeni öldürüldü
Felsefe öğretmeni öldürüldü