Advert

Gaziantep'te iki Toprak Ev A‡öktü

Gaziantep'te şiddetli yağmur nedeniyle iki toprak ev çöktü. Göçükten 14 yaşındaki bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarılırken, göçükten birkaç dakika önce bir vatandaşın olayı fark ederek evlerde oturanlara haber vererek olası faciayı önlediği ortaya çıktı

Gaziantep'te iki Toprak Ev A‡öktü
Bu içerik 3546 kez okundu.

GAZiANTEP- Merkez Şahinbey ilçesi Delbes Mahallesi Ali Baba Caddesi'nde meydana gelen göçükte altları mağara olan iki ev tamamen yıkıldı. 14 yaşındaki Sema A‡akıloğlu yaralandı. Göçük altında olduğu şüphesiyle aranan 69 yaşındaki Mustafa Bilge'nin olay yerine yürüyerek gelmesi görevlilere rahat bir nefes aldırdı.

Bu arada bölgede polis ekiplerince güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor. A‡alışmaları ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve AKUT ekipleri yürütüyor.

3 gündür aralıklarla yağan sağanak yağmurun özellikle Gaziantep'in eski mahallerinde bulunan mağaraların üzerine yapılan gecekonduların zeminlerini yumuşatması sonucu olayın yaşandığı belirtiliyor.

Ayrıca Yıkılan evlerin altında iplikçilik yapan Kemal Karakuş(46) isimli vatandaşın dakikalar öncesinden olayı fark ettiği ve bir faciayı önlediği öğrenildi.

Kemal Karakuş, olaydan dakikalar öncesinde işyerinde arkadaşlarıyla çalışırken olayı fark ettiğini belirterek; "Birden bir çatırtı duydum. Dışarı çıktım ve baktım bir kaya parçası düşüyor. Daha sonra toprak parçalarından dökülmelerin başladığını gördüm. iş yerindeki arkadaşlarla dışarı çıkınca hızlı bir şekilde evlerin kapılarına koştum. Kapıları çalarak vatandaşları uyardım" dedi.

A–te yandan Yaralanan 14 yaşındaki Sema A‡akıloğlu'nun durumunu iyi olduğu öğrenilirken çevrede göçük olma tehlikesi olan 10 ev boşaltıldı. Evlerde oturan yaklaşık 30 kişi ise otellere yerleştirildi. (Şefik Mert -iLKHA)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü